LÁJFHEKK

Három ok, amiért állandóan lepattogzik a körömlakkod

2017. július 17., hétfő 11:51 |

Gina Viviano celebmanikűrös mesélt a Women's Health magazinnak arról, mi lehet az oka annak, hogy a körömlakkunk idő előtt megadja magát, és azt is elárulta persze, mivel lehet a szavatosságát egy kicsit meghosszabbítani.

1. Türelmetlen vagy

Probléma: A szakértő szerint ha alapos munkát végzünk, vagyis az alaplakkra két réteg színes körömlakk, majd egy réteg fedőlakk kerül, akkor akár hat óra is kellhet ahhoz, hogy az egész hóbelevanc megszáradjon. Igen, HAT óra. Ennyi időt nem lehet tétlenül tölteni, de szerencsére nincs is rá szükség, csak egy kicsit óvatosabbnak kell lenni. 

Megoldás: Amíg nem szárad meg teljesen a lakk, kerüljük a vizet, vagyis nincs mosogatás, zuhanyzás, úszás. Valószínűleg kezet mosni sem érne, de ezt azért nem annyira könnyű kivitelezni. Viviano szerint lefekvés előtt egy órával érdemes kifesteni a körmeinket, hiszen ilyenkor már valószínűleg nem fogunk bele semmi komolyabb házi munkába, és ennek az időnek elvileg elégnek kell lennie ahhoz, hogy a lepedő se hagyjon nyomot a lakkon.

top-coats.gif

2. Túl szárazak a körmeid

Probléma: Talán nem annyira meglepő, hogyha körmünk nincs túl jó állapotban és töredezik, beszakad, akkor a rákent lakk sem fogja sokáig bírni. 

Megoldás: Nyilvánvalóan az alapproblémát kell megszüntetni, aminek sajnos több oka is lehet. a legegyszerűbb esetben elég, ha lefekvés előtt valamilyen jó zsíros krémmel bekenjük a kezünket. Viviano szerint érdemes olyan körömápoló terméket keresni, ami shea vajat vagy kókuszolajat tartalmaz, utóbbit főzéshez úgysem annyira ajánlják már.

3addffb123460bf6105c02cac1ec7954.gif

3. Túl hűséges vagy

Probléma: Nem vagyunk egyformák, ahogyan körömlakk és körömlakk között is lehet különbség, és hiába elégedett valaki az egyik termékkel, az lehet, hogy másnál egyáltalán nem válik be. 

Megoldás: Ne félj váltani, ha szerinted minden egyes használatnál az indokoltnál hamarabb kezd el lekopni a körömlakkod, akkor keresni kell egy másik márkát, és előbb-utóbb csak lesz olyan, ami jól bírja majd a gyűrődést (feltéve, ha tényleg a termékkel volt a gond, és nem más miatt pattogzott le a lakk.)

tumblr m7om1dEEE21r52he3o1 500.gif

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta