LÁJFHEKK

Pofon egyszerű a szaftos húspogácsa titka

2017. július 14., péntek 10:23 |

A MasterChefből ismerős Graham Elliot trükkje a nagyobb húsdarabokat is képes megóvni a kiszáradástól.

A szakácsokat versenyeztető MasterChef valóságshow zsűrijének tagja, és a 2013-ban két Michelin-csillagot szerzett Graham Elliot Bistrot vezető séf egy első hallásra elég furcsa trükkel éri el, hogy a nagyobb, negyedkilós hússzörnyetegekből készült hamburgerek húspogácsái se száradjanak ki. Elliot egy jégkockával oldja meg ezt a problémát. Bizony, szerinte elég egy jégkockát nyomni a húspogácsa kellős közepébe, így akár a nagyobb, vagy valamilyen bizarr oknál fogva a jobban átsütött húsok kedvelőinek sem kell csontszáraz burgerekkel beérniük. A séf egyébként a fűszerezés tekintetében inkább a „kevesebb több” elvét hirdeti: szerinte érdemes kihagyni a mixből mind a borsot, mind a hagymát, és hagyni, hadd érvényesüljenek inkább a húsok. Egyébként a jégkockás trükk nagyjából így kell, hogy kinézzen a Tech Insider szerint: 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta