Körkép: megéri vadászni az új kollekcióra vagy jó az akciós is?

Mivel feltűnt, hogy a teljes áras és a leárazott holmik között sok a nagyon hasonló, megnéztük, megéri-e az akciós ruháknál tülekedni.

Bár egymást érik a szezonközi akciók, a szezonális leárazások egyre korábban kezdődnek, mégpedig annyira korán, hogy bőven vannak még teljes áron kipörgetnivaló ruhadarabok arra az évszakra a raktárakban. Így lehet az, hogy az üzletekbe betérve szinte ugyanazokat a dolgokat látni a hol nagyobb, hol kisebb, hol szinte nem is létező új kollekciós részlegen és az akciós ruhakupacoknál. Az ember pedig joggal feltételezi, hogy így akkor jóval barátibb áron csíphet meg olyan ruhadarabokat, amik ugyanolyanok, de legalábbis nagyon hasonlítanak a frissen kipakolt holmikra. Öt üzletben igyekeztünk utánajárni, hogy van-e valami alapja ennek a feltételezésnek. 

H&M

Hacsak nincs valami olyan ruhadarab, amire annyira vágysz, hogy egy hozzá hasonlóval nem éred be, akkor sokat spórolhatsz. Nem éppen decens mintázatú és majdnem bokáig érő szoknya van 14990 forintért, de ennek a feléért is vehetsz ilyet, ha nem ragaszkodsz a cuki majmokhoz, elég a trópusi minta. Rózsaszín rakott szoknyára se kell sokat áldoznod, mert ugyan az új kollekciós is nagyon szép, de van leárazva is. Persze nem mindig ilyen egyértelmű a helyzet, az olcsó csíkos nyári ruháknál 1000 forint az eltérés, a farmernadrágoknál is van, ami tényleg nagyon olcsó, de van, amivel azonos árban már találni újabbat is. 

Stradivarius

A második emeleten, ami előző héten még dugig volt akciós ruhadarabokkal, most már mutatóba feltűnt pár új kollekciós holmi, így szerencsére itt is tudunk összehasonlítást végezni. A szakadt farmerek és a virágminták rajongóival örömmel tudatjuk, hogy több ezer forintot spórolhatnak, ha vannak olyan szerencsések, és még van készleten a leárazott nadrágból vagy egyébből az ő méretükben, és jobban jár egyelőre az is, aki a 7995 foritnos, műszálas, fodros ujjú ruha helyett vesz egy akciós pólóruhát hasonló fazonnal 2995 forintért. 

Mango

Egyelőre itt is kisebbségben vannak azok a ruhadarabok, amik nem kaptak piros címkét, és elsőre fel se tűnt volna, hogy vannak olyan termékek, amiket nem áraztak le, mert annyira beleolvadnak az akciós kínálatba. Ahogy a Zaránál, itt is úgy jártunk, hogy a leárazott holmik közül néhány jobban tetszett mint az új kollekciós verzió, igaz ez például majdnem az összes virágmintás darabra, amit bepakoltunk a galériába. Ha csak egy szövetnadrág kell, akkor viszont szinte felesleges nézni, hogy melyik új és melyik régi, árban és fazonban is nagyon közel állnak egymáshoz. 

Zara

Még mindig zavarbaejtőn nagy a választék, de azért kicsit átrendeződött a kínálat, és a Váci utcai üzlet harmadik emeletén azért már helyet kapott néhány újabb, teljes áras darab is. Ha viszont útközben megtetszik valami, akkor azt nyugodtan vegyük magunkhoz. Miért? A kevés új kollekciós darab minket egyelőre nem győzött meg, és itt most nem az árakra gondolunk. Sokkal több a különlegesebb, szebb termék az akciósak között, legalábbis, ami a boltok, és nem a webshop kínálatát illeti. 

Reserved

Lehet, hogy mi nem voltunk elég ügyesek, de nem igazán találtunk új kollekciós darabokat, mindenhol csak leárazott pólókba, szoknyákba, ruhákba és nadrágokba botlottunk. Ezt persze nem szemrehányásként jegyeztük meg, sőt. Azért összeválogattunk ezt-azt, és megkerestük a teljes áras másukat a webshopban. Teljesen ugyanolyan ruhadarabokat persze nem találtunk, a galériában található pink szoknyával megegyező fazonban csak virágmintás van, az árkülönbség pedig kétezer forint. A szövetnadrágoknál már volt színben is viszonylag egyező darab, és ott is kétezer forintot spórolhat az, aki akciósan vásárol. Pólóból szinte mindegy, melyik kollekcióból vásárolunk, a ruháknál, ingeknél lehet még egy kicsit ügyeskedni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek