LÁJFHEKK

Többet költesz, csakhogy részesülhess az ingyenes szállítás szentségéből?

2017. május 18., csütörtök 11:51

NE rendeld meg azt a kerti törpét, nem kell!

Az Amazon megint csökkentette azt a minimum összeget, ami felett már ingyenes szállítást biztosít a helyi rendelések esetében, ezúttal 25 dollárra. Bár a nemzetközi rendelésekre ez nem vonatkozik, a Walmarttal versenyző online óriás felhasználási feltételeit taglaló cikk néhány felvetése nagyon is vonatkozik ránk. 

shutterstock 380086414

Az emberek ugyanis imádják megspórolni a szállítási költségeket, olyannyira, hogy inkább vásárolnak még néhány szükségtelen kacatot, csakhogy megspórolják a szállítás jelentette tizedet. Éppen ezért olyan fontos az online vásárlással foglalkozó cégek számára, milyen összeg felett biztosítanak lehetőséget arra, hogy az ingyenes szállítást, mint Krisztus testét, magukhoz vehessék a kedves vásárlók. Ahogy az a Wharton School elemzéséből is látható, a vevők nagyon is hajlandóak többet fizetni, ha így el tudják kerülni a szállítási költség megfizetésének terhét.

Az adatok azt mutatják, hogy amikor 49 dollár (~13.500 Ft) volt a küszöb, vásárlásonként 3,31 darab volt a megrendelt termékek átlagszáma, a 25 dolláros (~ 6800 Ft) limit bevezetése után azonban ez visszaesett, 2,53-ra. A statisztikák ráadásul olyan emberek adatait is tartalmazzák, akik mindkét küszöb hatálya alatt vásároltak az Amazonon. Ők „ingyenes vásárlásonként” 17 dollárral kevesebbet költöttek az új szabályok hatályba lépése után, és az alacsonyabb vásárlási küszöb láttán rögtön kivágtak 2 dolgot a kosarukból.

Bizonyos esetekben persze megéri a dolog, van, hogy úgy jön ki a lépés, hogy a kérdés csak az, a szállításért fizessünk inkább 5 eurót, vagy egy doboz energiaszeletért. Ha azonban nagyobb a szakadék a valóban szükséges termékek ára, és az ingyenes szállítást jelentő határvonal között, sokszor jobban megéri kiköhögni azt a néhány ezer forintot, még ha olyan érzés is, mintha hídadót kéne fizetnünk. A végül nem megrendelt dolgok ára mellett így egyéb járulékos költségeket is megspórolhatunk. Ilyen az évek alatt lassan de biztosan felgyülemlő fölösleges kacat tárolására épített polcrendszer, vagy a gyógyszerek jelentette költség, ha netán orra buknánk egy fölösleges tárgyban. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta