LÁJFHEKK

5 tipp azoknak, akik mindig elhagyják a kulcsukat

2017. május 10., szerda 16:56

Fémdetektor, kolostorba vonulás, rengeteg lehetősége van azoknak, akik nem találják a kulcsot/telefont.

A kocsikulcsot, és egyéb kisebb-nagyobb tárgyakat rendszeresen elhagyóknak dobott mentőövet a Daily Mail. Akadnak a listán hasznos, magától értetődő, és meglehetősen bugyuta tippek is, bár valószínűleg egyiktől sem érzi magát az ember annyira tompaagyúnak, mint az állandó kulcskereséstől. 

1. Rend a lelke mindennek

A foglalkozását nézve leginkább csoportosítóként leírható Marie Kondo például arra biztatja a tárgyak káoszában fulladozókat, hogy keressenek minden tárgynak végleges otthont, ahol aztán mindig megtalálhatják őket. Ha mindig ugyanoda rakunk egy tárgyat, az agyunk néhány nap alatt hozzászokik a rendszerhez, és máris minimálisra csökkentettük a esélyét annak, hogy megint elkeverjük a kedvenc körömreszelőnket.

2. A félméteres szabály

A szintén szakértőnek minősülő (?) Professor Michael Solomon   könyvet is írt a témáról, mégpedig a végtelenül egyszerű és lényegre törő címével már-már megigéző, megbabonázó erejű Hogyan találjuk meg elveszett tárgyainkat címen. Solomon szerint az elkevert tárgyak általában nem vándorolnak 46 cm-nél messzebbre onnan, ahol utoljára látták őket. Érdemes tehát vonalzót ragadni, és tüzetesen átvizsgálni azt a 46 (egészen pontosan 45,72) centiméter sugarú kört, mielőtt kiterjesztenénk a kutatás területét.  

shutterstock 503920411

3. Rekonstruáld a történteket

Ez már Sherlock és Columbo vadászterülete. Egy-egy illat, hang, vagy akár íz segítségével idézzük fel, hol és mikor láttuk utoljára a keresett tárgyat, és lassan fejtsük vissza az idő fonalát. Hasznos lehet az is, ha egy-egy tárgy letételének pillanatában hangosan kimondjuk, hogy mit és hova teszünk, így később is emlékezni fogunk a dologra: „A kis üvegasztalra helyezem a pénztárcámat.” Persze könnyen lehet, hogy tökéletlen androidnak, vagy csak simán féleszűnek néznek majd minket, ha lépten-nyomon önmagunk David Attenborough-jaként narráljuk az életünket.

4. Őrizd meg a hidegvéred!

Solomon szerint kulcsfontosságú tényező. Látszik, hogy sokat gondolkozott a témáról, hisz 3 különböző szegmensét is megkülönbözteti annak, amit amúgy néhány szóban is meg lehet határozni: Ne pánikolj! Szerinte először is helyezzük magunkat kényelembe és igyunk meg egy csésze teát. Ezzel el is jutunk a következő fázisig, a megnyugvásig. Ezután jön a magabiztosság szakasz, legyünk pozitívak, gondoljunk arra, milyen jó lesz, ha majd megtaláljuk a tárgyat. Ezek szerint ezután jön csak maga a keresés. Valószínűleg Solomon kizárólag dolgok keresésével foglalkozik, ezért gondolja, hogy az idő egyszerűen nem olyasmi, amit figyelembe kéne venni, ha kutatásra adjuk a fejünket.

5. Kincskereső kisködmön

Ha minden igyekezetünk kudarcba fulladt, használjuk ki a modern technológia nyújtotta lehetőségeket. Vásároljunk fémdetektort. Vagy fütyüléssel aktivizálható kulcstartót. Ennek is megvannak a maga nehézségei persze. Például ha valaki szeret fütyürészni. Neki előbb le kell szoknia a hobbijáról, csak azután szerezheti be a füttyre érzékeny kulcskeresőt. De ha valaki mégis ragaszkodna a fütyüléshez, még mindig választhatja azt az utat, hogy elégeti az összes tárgyát, kivonul a társadalomból, és felcsap szerzetesnek. A szerzeteseknek (szerintem) mindössze egy csuhára, egy tálkára, egy kanálra, és egy fogkefére van szükségük. És egy sarura. De kolostora válogatja, nem árt utánajárni a feltételeknek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta