LÁJFHEKK

Nem látott még ennél menőbb Don Pepét!

2017. március 25., szombat 09:58

Sosem gondoltuk volna, hogy egy dizájnnal és belsőépítészettel (is) foglalkozó rovatban egy budapesti külvárosi pizzériáról fogunk beszámolni, de az őrmezői Don Pepe annyira belenyúlt a tutiba, mikor leszerződtette napjaink egyik legsikeresebb belsőépítészét, hogy hetek óta a közös együttműködésről beszélnek a városban. Sőt, még azon is túl: a végeredmény az építészettel foglalkozó nemzetközi magazin, az Archetizer ingerküszöbét is átvitte.

A többek között  a Bestia grafikai arculatáért, a Léhűtő és az Apropó szerethető belső tereiért felelős Bonta Gáspár olyan látványelemekkel modernizálta a Menyecske utcai Don Pepét, mint a szürke téglafal és a farácsos térelválasztókkal jól működő zuzmófal. Ezek mellett hangzatos neonfeliratok is helyet kaptak az étteremben, mint a "Pizzaface", vagy a “Sharing is caring!”.

“Kevés jobban ismert étteremlánc van ma Magyarországon, mint a Don Pepe. Az elmúlt 25 év folyamatos jelenléte a teljes társadalomban ismerté tette a márkát. Amikor szembesültem azzal, hogy ténylegesen mekkora feladat egy ilyen jól ismert, elterjedt márkát bármilyen módon megváltoztatni, megijedtem. Megijedtem, mert a generációnk új márkákat épít, a kedvére formálja, a szokásaihoz igazítja őket. Itt létezik egy sokezres felhasználói tömeg, törzsvendégek, tehát a meglevő koncepció újrafeltalálása volt a cél,egy kortárs, előremutató gondolat lerakása" - mondja el Bonta a kezdetekről.

Az is ambivalens érzéseket keltett benne, ahogy a vendéglátás és a gasztronómia minősége emelkedik, miközben az ezeket élvező fogyasztók száma csökken. "Van egy része a belvárosnak, ahol a designban és gasztronómiában is magas minőségű csodák megtörténnek, de ezt csak egy szűk kör látja, a többség az árak miatt már be sem mer menni. Ez gátolja a kortárs design széleskörűvé válását, ami pedig gátolja a fejlődést. Ez ellen tenni kell" - gondolja.

"Ennyi projekt után nyilvánvaló számomra, hogy igazán jó eredmények harmonikus, szerencsés együttműködésekből jöhetnek létre. A tulajdonos egy személyben teremtette ezt meg a projekt számára, a nyitottsággal, a fantasztikus ízléssel, a barátságossággal és a végtelen szeretettel, amivel a munkáját végzi 25 éve. Ő maga a lelke ennek a helynek, belőle fakadt ez a megújulás" - mondta el Bonta az együttműködésről.

A kétlépcsős felújításban először építettek egy teraszt, ami kinyitható pergoláival, eltolható üvegfalaival és terességével valódi oázist teremt a kicsi zöldterületben az étterem körül. A belső térben az érzékeny felületek mellett erősen jelen van a geometria a lámpák és az álmennyezet háromszöges rendszerében, valamint a térelválasztók, falburkolatok párhuzamosságában is. Az egész közepén egy hatalmas, high-tech pult áll a legfrissebb kütyükkel, rozsdamentes acélból, ami a felnyitható ablakoknak köszönhetően körben tudja kint és bent is kiszolgálni a teret.

És mit szólnak mindehhez a törzsvendégek? "Az újranyitás napján ott ültem. Az első vendég egy idős házaspár volt, akik 25 éve járnak ide. Leültek és mosolyogtak. Azóta kell asztalt foglalni" - mondja Bonta Gáspár. Kattintson a galériára és nézze meg, milyen menő lett a Menyecske utcai Don Pepe!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta