LÁJFHEKK

Pofonegyszerű spórolási módszer, amivel könnyen összejönnek a százezrek

2017. március 17., péntek 15:16

A világ legegyszerűbb spórolási trükkje tarol éppen az angoloknál, akik abból a szempontból hasonló cipőben járnak mint mi: náluk is épp mostanság cseréltek le egy bankjegyet. Az újfajta spórolási láz az új ötfontos bevezetésére épült, szóval nálunk is érdemes lehet megpróbálni az új két- vagy ötezres címletekkel.

GettyImages-537592286
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Clinton St Hilaire spórolási tippje egész egyszerűen egy kihívás, amivel mindenki nyer 500 fontot. A feladat: gyűjts össze 100 darab 5 fontost, és máris tiéd a nyeremény! 

Bár elsőre viccesen hangzik ez a forradalminak egyáltalán nem nevezhető ötlet, az igazán vicces az benne, hogy úgy tűnik, mégis működik. Egyre több angol újság ír a módszerről, velünk például a Mirroron jött szembe, és az ötfontos-gyűjtők csoportja is egyre jobban növekszik. A Facebook csoportban  egyébként rengetegen biztatják egymást az 5 fontos bankjegyek gyűjtésére, sőt az egész mozgalom kitalálója is lelkesen lájkolgat és biztat egyesével mindenkit, aki most kezd bele a gyűjtögetésbe. St Hilaire hamarosan Salt Lake City-be utazik, hogy egy konferencián beszéljen az egészről. Mint elmondta a célja az, hogy olyan emberek is belevágjanak és sikereket érjenek el, akik eddig sehogyan sem tudták megállni, hogy elköltsék a pénzüket. A Facebook csoportban pedig lelkesen osztják az emberek a képeket a gyűjteményükről és élvezik, hogy van egy köteg pénzük. Van, aki novemberben kezdte el gyűjteni az új ötfontosokat, és már 217 darabnál tart (ami már több mint duplája a kitűzött célösszegnek, átszámítva pedig közel 400 ezer forint), és sokan a sikert látva most kezdenek bele a bankók felhalmozásába. Szeptemberben ráadásul jön az új 10 fontos, a lelkes gyűjtögetők pedig már most jelezték, hogy szeretnének abból is egy 100 bankjegyes kihívást. 

Új ötezres és kétezres, helló!

De miért ne érne meg ez az egész egy próbát? Nálunk is itt az új kétezres meg ötezres bankó, sokak szerint eleve úgy néz ki mint egy játékpénz, sőt olyanról is hallani, hogy a húszezrest és az új kétezrest keverik össze az emberek, szóval miért is ne próbálhatná ki, hogy gyűjteni kezdi őket úgy, ahogy annak idején a Donald rágóban található képregényeket? Minél több kétezres kerül a gyűjteményébe, annál hamarabb meglesz a 100 darab bankjegyes kihívás diadala, na meg a nyeremény, vagyis kétszázezer forint. 

DSC8848

Jó, azt belátjuk, hogy az ötezrest már sokkal nehezebb szívvel teszi félre az ember, de ott simán megfordíthatja a játékot és elteheti a régi ötezreseket, ha éppen azt kap vissza a boltban. Ha ebből is sikerülne összegyűjtenie 100 darabot, az már egy félmillió forintot érő gyűjtemény lenne. Arra figyeljen, hogy 2017 augusztusától már csak az új bankjegyekkel tud fizetni, de a régieket még három évig beválthatja a postán és a bankokban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta