Pofonegyszerű spórolási módszer, amivel könnyen összejönnek a százezrek

A világ legegyszerűbb spórolási trükkje tarol éppen az angoloknál, akik abból a szempontból hasonló cipőben járnak mint mi: náluk is épp mostanság cseréltek le egy bankjegyet. Az újfajta spórolási láz az új ötfontos bevezetésére épült, szóval nálunk is érdemes lehet megpróbálni az új két- vagy ötezres címletekkel.

GettyImages-537592286
WPA Pool / Getty Images Hungary

Clinton St Hilaire spórolási tippje egész egyszerűen egy kihívás, amivel mindenki nyer 500 fontot. A feladat: gyűjts össze 100 darab 5 fontost, és máris tiéd a nyeremény! 

Bár elsőre viccesen hangzik ez a forradalminak egyáltalán nem nevezhető ötlet, az igazán vicces az benne, hogy úgy tűnik, mégis működik. Egyre több angol újság ír a módszerről, velünk például a Mirroron jött szembe, és az ötfontos-gyűjtők csoportja is egyre jobban növekszik. A Facebook csoportban  egyébként rengetegen biztatják egymást az 5 fontos bankjegyek gyűjtésére, sőt az egész mozgalom kitalálója is lelkesen lájkolgat és biztat egyesével mindenkit, aki most kezd bele a gyűjtögetésbe. St Hilaire hamarosan Salt Lake City-be utazik, hogy egy konferencián beszéljen az egészről. Mint elmondta a célja az, hogy olyan emberek is belevágjanak és sikereket érjenek el, akik eddig sehogyan sem tudták megállni, hogy elköltsék a pénzüket. A Facebook csoportban pedig lelkesen osztják az emberek a képeket a gyűjteményükről és élvezik, hogy van egy köteg pénzük. Van, aki novemberben kezdte el gyűjteni az új ötfontosokat, és már 217 darabnál tart (ami már több mint duplája a kitűzött célösszegnek, átszámítva pedig közel 400 ezer forint), és sokan a sikert látva most kezdenek bele a bankók felhalmozásába. Szeptemberben ráadásul jön az új 10 fontos, a lelkes gyűjtögetők pedig már most jelezték, hogy szeretnének abból is egy 100 bankjegyes kihívást. 

Új ötezres és kétezres, helló!

De miért ne érne meg ez az egész egy próbát? Nálunk is itt az új kétezres meg ötezres bankó, sokak szerint eleve úgy néz ki mint egy játékpénz, sőt olyanról is hallani, hogy a húszezrest és az új kétezrest keverik össze az emberek, szóval miért is ne próbálhatná ki, hogy gyűjteni kezdi őket úgy, ahogy annak idején a Donald rágóban található képregényeket? Minél több kétezres kerül a gyűjteményébe, annál hamarabb meglesz a 100 darab bankjegyes kihívás diadala, na meg a nyeremény, vagyis kétszázezer forint. 

DSC8848

Jó, azt belátjuk, hogy az ötezrest már sokkal nehezebb szívvel teszi félre az ember, de ott simán megfordíthatja a játékot és elteheti a régi ötezreseket, ha éppen azt kap vissza a boltban. Ha ebből is sikerülne összegyűjtenie 100 darabot, az már egy félmillió forintot érő gyűjtemény lenne. Arra figyeljen, hogy 2017 augusztusától már csak az új bankjegyekkel tud fizetni, de a régieket még három évig beválthatja a postán és a bankokban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra