LÁJFHEKK

Carrie Fishert egy óriási Prozac kapszulában helyezték örök nyugalomra

2017. január 9., hétfő 17:06

Pénteken, január 6-án különleges módon helyezték végső nyugalomra Carrie Fishert a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben - írta meg a MailOnline. A színésznő hamvait ugyanis a hagyományos urna helyett egy óriási antidepresszánst formázó kapszulában helyezték el a családi kriptában. Ha azt gondolná, azért, mert Fisher maga is bipoláris depresszióban szenvedett (és erről nyíltan, felvilágosító tevékenység keretében beszélt is), akkor közel jár, de valójában mégsem találta el. Bár üzenetértéknek ez sem lett volna rossz, de az ok sokkal egyszerűbb: ez az óriási kapszula volt az egyik kedvenc tárgya.

A 2016. karácsonyán elhunyt Carrie Fishernek nemcsak a hollywoodi hercegnők újragondolását köszönhetjük, de azt az őszinteséget is, amivel nyíltan vállalta függőségeit és 1985-ben diagnosztizált bipoláris depresszióját is. Aktivistaként ráadásul sokat tett azért, hogy a társadalom ne bélyegezze meg a mentális betegségekben szenvedőket. A hatalmas Prozac (a depressziós epizódok kezelésére szolgáló kedélyjavító gyógyszer - a szerk.) kapszula formájú dobozt ugyan nem pont azzal a távlati céllal vásárolta, hogy ez legyen majd az urnája, de családtagjai úgy döntöttek, illene hozzá egy ilyen meghökkentő és vagány megoldás. „Carrie kedvenc tárgya volt ez a hatalmas Prozac kapszula, amit évekkel ezelőtt vásárolt. Egy óriási tabletta” - mondta a szertartás után az Entertainment Tonightnak adott interjújában Todd Fischer, Carrie Fisher bátyja. „Imádta, otthon őrizgette, így a lánya, Billie és én úgy éreztük, ő is ebben akarna nyugodni. Nem is találhattunk volna ennél megfelelőbbet. Carrie is imádná az ötletet. A kedvenc tárgya volt, így jött az ötlet" - fogalmazott.

Fisher és édesanyja, Debbie Reynolds mindössze egyetlen nap különbséggel hunytak el, hamvaikat hétvégén közös szertartáson helyezték örök nyugalomra a családi sírhely kriptájában. A temetést megelőző napon a színésznő néhány hollywoodi barátja összegyűlt egy emlékezésre Coldwater Canyonban, ahol tiszteletét tette többek között Meryl Streep, Penny Marshall, Meg Ryan, Gwyneth Paltrow, Ellen Barkin és a természetesen Star Wars rendezője, George Lucas is.

A megemlékezésen Fisher lánya, Billie Fisher - aki maga is színésznő - búcsúztatta édesanyját, de beszédet mondott a brit színész, Stephen Fry, valamint Tracey Ullman is. Felszólalt Meryl Streep is, aki a megemlékezés végén elénekelte a Happy Days Are Here Again című dalt. Az Oscar-díjas színésznő akkor került igazán közel Carrie Fisherhez, amikor eljátszotta a főszerepet Fisher önéletrajzi bestselleréből, a Postcards from the Edge című könyvből készült filmben.

Carrie Fisher december 27-én hunyt el szívinfarktus következtében, egy nappal később követte őt szintén színésznő édesanyja, Debbie Reynolds, akinél agyvérzést diagnosztizáltak. "Anyám Carrie-vel akart lenni" - mondta a kettős tragédia után Reynolds másik gyermeke, Fisher bátyja, Todd Fisher.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.

YDEA „Olyan boltot csináltunk, ami nekünk hiányzott”

Nemrég nyitott meg a Fehér Hajó utcában a Hababa Designer Store és Galéria, ami egy újszerű koncepcióval követel helyet magának a hazai divatszcénában és az üzletek soraiban. Vetlényi Lilivel, az egyik alapító-tulajdonossal az előkészületekről, fenntarthatóságról, a vásárlók motivációiról és intuícióról beszélgettem.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta