LÁJFHEKK

Készítsen faliórát LEGO-ból pár perc alatt!

2016. szeptember 10., szombat 18:19 |

Faliórát szinte a világon mindenből lehet készíteni, akár egy sózott heringből is. Úgyhogy cseppet sem stresszes, sokkal inkább könnyed és vidám kihívás volt, amikor a fiúgyerek részéről felmerült az igény, hogy most már aztán ő is szeretne egy órát az új szobája falára.  

A gyári tömegmegoldások szóba sem jöhetett persze, csak a házi, saját kézzel készített, ami azért jó, mert nem kell kompromisszumot kötni, a végeredmény pont olyan lesz, amilyet elképzeltünk. Ebben az esetben nem kellett túl sokat gondolkozni a dizájnon, mivel LEGO-mániás gyerek IKEA stílusú szobájáról van szó.

Hozzávalók
Hozzávalók
Fotó: Primilla

Hozzávalók:

1 db LEGO platform
12 db 4-es LEGO kocka, tetszés szerinti színekben
1 db óraszerkezet (bármelyik kreatívboltban lehet kapni)

Eszközök:
fúró
esetleg körző, szögmérő, ceruza

Valójában elkészíteni sem tartott tovább 15 percnél, ebből nagyjából nyolc perc azzal telt, hogy megkerestük a kazalban a megfelelő kockákat. Ezután kiszámoltam a platform közepét, ez volt a kiindulópont, majd a szokásos módon illesztettük a kockákat, amik a számokat jelölik. 

Itt még el lehet dönteni, hogy melyik legyen a 12-es
Itt még el lehet dönteni, hogy melyik legyen a 12-es
Fotó: Primilla

Rutinosok szemre is belőhetik a számok helyét, de ha először csinálnak órát, használhatnak szögmérőt is. Ebben az esetben először a negyedeket illesszék, (ebben a platform sorai segítenek). Ezek ugyebár 90 fokot zárnak be egymással, amit háromfelé kell osztani, többet nem segítünk. Na jó, 30 és 60 foknál kell a képzeletbeli (vagy ceruzával felrajzolt) segédvonalra pattintani a megfelelő színű kockákat.

Fontos, hogy mivel a kockák kiemelkednek a platform síkjából, amit a mutatók nem tolerálnak, a nagymutató hosszánál távolabbra rajzoljuk a körvonalat.

Gyerekjáték kifúrni
Gyerekjáték kifúrni

Ez után fogtuk a fúrót, és kifúrtuk a platform közepét (bár igazából a megrendelő, a hétéves fiam fúrta ki, mert nagyjából ilyen nehézségű a dolog). A 8-as fúrófej volt a megfelelő méret az én óraszerkezetemhez. Praktikus egyébként a kisebbtől a nagyobb átmérőjű felé haladni, és közben próbálgatni, nehogy a végén lötyögjön a szerkezet az órában.

Hátulról át kell dugni az óraszerkezet tengelyét
Hátulról át kell dugni az óraszerkezet tengelyét

Majd pedig a lyukba bele kell tenni az óraszerkezetet, ráhúzni a csavart, rápattintani a mutatókat, és már kész is a menő LEGO falióra. 

És kész
És kész

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta