LÁJFHEKK

Csináljon Szigetet a kertjéből!

2016. augusztus 13., szombat 15:23

A Sziget Fesztiválra jellemző, hogy nemcsak a koncertekre és a programokra helyez nagy hangsúlyt, hanem a dekorációra is. A Hajógyári szigeten ilyenkor mindenfelé található installációk többsége valamilyen olyan kreatív ötleten alapszik, aminek a megvalósításához általában még csak nem is kell túl sok nehezen beszerezhető hozzávaló, csak némi kézügyesség. Ahogyan egy várost feldobnak a köztéri szobrok, úgy dobják fel a Szigetet ezek a különféle helyeken felbukkanó, színes és ötletes installációk, amiket ha elég erőt vagy kreativitást érez magában, akár ön is lemásolhat! 

Az Art Of Freedom programra évente rengeteg magyar és külföldi művész és kreatív fiatal jelentkezik, így a szokatlan installációk száma szerencsére évről-évre növekszik. Sokan választják témául az újrahasznosítást, legyen szó számítógépek tápegységeiről, művirágokról, vagy éppen megunt ruhákról. Ha ez nem elég, akkor vagy járja őket végig a Szigeten, vagy nézelődjön az Art Of Freedom oldalán, ahol még több fiatal művész olyan ötletes installációit nézheti meg. A mi kedvenceink - többek közt - például Gazdag Zoltán és Nyul Dávid Handsurfer installációja, ahol bárki megtapasztalhatja, milyen érzés kezek erdején szörfözni, mint a rocksztárok; vagy éppen a Pillekő Projekt PET palackból készült, de kövekre hasonlító kerti székei. 

Szobrok haladóknak

Azt nem állítjuk, hogy ezeket is könnyű elkészíteni, viszont az Unicorn Factory ötlete nyomán végre kitalálhatja, hogy mihez kezdjen a megmaradt kerítéssel, de Nyirán Virág ötlete alapján alkothat otthon valamit a sok művirágos koszorúból Halottak napja után. Ha pedig szeret barkácsolni, akkor akár egy egész sereg legelésző birkát is állíthat házőrzőnek a kert végébe, ahogyan ezt a Pop Sheep tette. 

Türelemjáték dizájnos végeredményekért

Kell némi türelem, meg rengeteg színes madzag, szalag vagy vessző, hogy összehozza a galériában látható különleges leveleket vagy gombákat a kertje dekorálására. Mivel a méret csak öntől függ, így akár kisebb kertekbe vagy teraszokra is tökéletesen passzolhatnak. De akár a hintaágyat is kiválthatja, ha van egy terebélyes és masszív fája. Ehhez azért szüksége lesz egy kis fémmegmunkálásra és rengeteg rongyszőnyegre, de a munkát olyan hintaágyban pihenheti ki, ahol később biztosan estéket fog ücsörögni, miközben limonádét iszik, vagy akár egész délután olvasgathat kényelmesen a menő DIY hintában. 

Fények minden mennyiségben

Az természetes, hogy egy fesztivált ki kell világítani, de azért a kertet is fel lehet dobni olyan fényárral, hogy a bulikhoz, a grillezéshez, vagy akár egy kis esti  beszélgetéshez is jó legyen a hangulat. Remek hírünk van azoknak, akik nem tudják mit kezdjenek az megunt ruháikkal, vagy sok a használaton kívüli, akár rozoga esernyő. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta