LÁJFHEKK

A nagy kiszerelés nem egyenlő az alacsonyabb árral

2014. október 17., péntek 12:45

Mikor bevásárol, hajlamos azt hinni, hogy minél nagyobb a kiszerelés, annál kedvezőbb lesz az ár, főleg ha összecsomagolt termékeket talál a boltban. Hisz mi másért fóliáznának össze két kukoricát, ha nem azért, mert úgy kevesebb csomagolóanyag jut egyre, tehát már csak ezért is olcsóbb, nem? És a gazdaságos csomagolás is nyilván azt jelenti, hogy önnek, a fogyasztónak is gazdaságos, azaz több pénze marad tőle, ugye? Hát, nem.

Mióta ki kell írni az árcédulákra az egyes termékek fajlagos árait is, vagyis az egy egységre vetített árat (általában kilogrammra vagy literre, esetleg darabra felszorozva, különlegesen apró betűmérettel), sokkal egyszerűbben meglátni a turpisságokat, hiszen nem kell osztania-szoroznia. Ezt kihasználva mentünk egy kört és megnéztük, mi a helyzet a boltokban: valóban úgy működik-e minden márka, ahogy elvárható lenne, azaz ha nagy kiszerelést vesz, akkor olcsóbban jön ki.

Általában az elmélet igaz, kivéve a bonbonok tekintetében, ahol minél nagyobbat vesz, annál drágább a fajlagos ár. Az akciókat direkt kihagytuk, illetve csak egy helyen vettük bele, ahol teljes áron is a kisebb kiszereléssel járna jobban.  Azt  is nézze meg, hogy mit hol vesz, mert ami egyik hiperben rendben volt, az a másikban nem, bár találtunk visszatérő elemeket is. Azt nem állítjuk, hogy egy bevásárlás alatt is nagyokat lehet ezen bukni, viszont ha körültekintően vásárol, akkor egy év alatt meg tud spórolni egy rendes nagybevásárlásra valót. Nos, meglepő módon öblítők, mosópor, mosótabletták, csoki és olaj is bukott ezen a teszten, azaz nézze meg a galériában, mikkel és mennyire jár rosszul, ha a nagyobb kiszerelést veszi!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta