LÁJFHEKK

Így lett a rakétasilóból luxusnyaraló

2014. június 11., szerda 20:33

Nemrég már mutattunk pár meglepő átalakítást, például hogy hogyan építettek át egy melbourne-i vajfeldolgozó üzemet trendi otthonná, vagylerohadt londoni nyilvános vécét luxuslakássá. Ezúttal is egy legalább ilyen meglepő átalakulást mutatunk be: egy New York állambeli rakétasilót, melyből luxusházat alakított ki Bruce Francisco és unokatestvére, Gregory Gibbons. Az álomsztori kisebb hátulütője, hogy röpke húsz év kellett hozzá nekik.

Az ötvenes évek végén, a hatvanasok elején, a hidegháború fokozódásával a New York állam északi részén fekvő Adirondack State Park területén az amerikai állam több száz rakétasilót építtetett az Atlas-F típusú rakétái számára. Az egyenként 18 millió dollárba kerülő silók (és a rakéták) építési költségeit már 1961-ben is alig tudta finanszírozni az állam. Így nem meglepő, hogy napjainkra az egészet üzemen kívüli, elhagyatott területként tartják számon. 

432058 341580252543926 327864626 n (1)
Fotó: silohome.com

A 19 hektáros saranaci erdő kellős közepén található, bunker stílusú, földalatti szárnnyal megtoldott otthon első hallásra és ránézésre kellemes, nyugodt helynek tűnik, ahova bármikor elmenekülhetünk a város zajától. Legalábbis azok számára egészen biztosan ezt a benyomást kelti, akik bírják a földalatti létet. Az 1800 négyzetméteres felső szinttel rendelkező épület verandája az egész házat átöleli, de szép nagy tetőterasszal és egy saját felszállópályával is rendelkezik.

A Silohome névre keresztelt projekt a készítők szerint ugyanolyan biztonságos, mint amilyen egyedülálló. Az óriási nappalival, három hálószobával, négy fürdőszobával, jacuzzival, konyhával, étkezővel ellátott luxuslakosztályhoz 125 lépcső vezet lefelé, majd innen még lejjebb két felrobbanthatatlan ajtó vezet a tényleges rakétasilókhoz, melyek kilenc emeletnyi mélyen, 185 méterre vannak a felszín alatt. Az 50 méter átmérőjű alagutat ráadásul úgy építették, hogy ellenálljon a nukleáris támadásoknak is. A bizarr újjáépített épületért 750.000 dollárt adtak a lelkes befektetők.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta