LÁJFHEKK

Minden idők legrosszabb karácsonyi dalai

2011. december 25., vasárnap 11:21

Négy külföldi és négy hazai előadó karácsonyi slágerét ítéltem a legrosszabbnak, persze erősen szubjektív a válogatás. Van amelyik a szövege vagy a dallama miatt rossz, de bőven akad olyan is, amelyikben mind a kettő borzalmas.

Az első az amerikai zene - és dalszövegíró John Denver által készített: Please Daddy (Do not Get Drunk This Christmas - Apa kérlek, ne rúgj be idén karácsonykor).A dalban egy nyolcéves fiú könyörög az apjának, na, vajon miért? Hogy ne rúgjon be karácsonykor. Sajnos Denver nem fogadta meg a saját dalában foglaltakat, 1993-ban elkapták ittas vezetésért. Illetve részben mégis: ez nem karácsonykor történt.A második a Muppet Show figurájának, Miss Röfinek a dala: The Xmas Queen (A karácsony királynője). Elképszető látvány, amint a szőke malacdíva vonaglik a karácsonyfa előtt, leginkább Mariah Careyre emlékeztet, bár mentségére szól, hogy ezt legalább paródiának szánták az alkotók. A szám a 2006-os Zöld és Piros Karácsonyi albumon jelent meg.

A dobogó harmadik fokára Cyndi Lauper száma került, a Christmas Conga (Karácsonyi konga). Valószínű vicces kedvében volt az énekesnő mikor ezt a számot kreálta, de lássuk be, ennél azért volt jobban sikerült dala is az életműben.

A negyedik Kenny Rogers és Wynonna Judd száma, a Mary, Did You Know? Már a videóklip is elég bizarr ahhoz, hogy méltán kiérdemelhesse ezt a nevezést a dal. Kenny Rogers a piros zakójában és fehér szakállával simán elmehetne Tescós télapónak, de ezt nyilván ők is tudják, azért is ez a styling.

Szerencsére, mi magyarok is büszkélkedhetünk borzalmas karácsonyi dalokkal. Itt van például Zséda és a Szürke patással, amelyben az énekesnő a Mikulás rénszarvasának egészségéért aggódik. Igazából bármelyik szövegrészletet kiemelhetném, de ez a legértelmetlenebb:

Mert Játékország szíve mélyén
folyton hull a hó,
elkél hát egy hosszú horgolt sál.
Bárcsak látná Télapó,
és húzna gyorsan rá
még tél előtt
egy szarvasfejfedőt!

Oké, hogy ez a dal gyerekeknek szól, de tényleg létezik olyan ember aki annak örül, hogy ilyen bugyuta számokat hallgat a gyereke?

Szintén hatalmas sláger, és szintén a rénszarvas csillagjegyében született a Szinetár Dóra - Bereczki Zoltán szuperpáros dala: Egy bizonyos Rudolf. Ők dzsesszes stílusban próbálják Rudolfot a rénszarvast bemutatni, de eldönthetetlen, hogy közönségnek a gyerekeket vagy az infantilis felnőtteket célozták meg? Mert van olyan gyerek aki tudja ki az a  Churchill vagy Bernstein? Igazából nem is ez a fontos, hanem az, hogy aki ezt hallgatja, az hülye. Legalábbis az előadók szerint: „Tudod, hogy ki az a Frankenstein, Eisenstein, Einstein? Chaplin és Churchill és Gershwin és Bernstein? De arról tudsz e mondd, hogy a Szuperszarvas ki volt? Netán Anti, netán Bambi,talán Herbert, vagy Norbert? Legyen Rén, legyen Szerén, Irén esetleg? Ó, ezt úgyse fogod tudni, hát nyugodj meg! Egy bizonyos Rudolf, a jávorszarvas "

Most, hogy már tudjuk, remélem mindenki megnyugodott!

Muszáj még megemlíteni Bata Adrienn, alias Barbee Hógömb című számát. A huszonéves lány csupa közhelyet vonultat fel a számban, és bár már a karácsony is úgy elcsépelt ahogy van, de őt hallgatva egyszerűen kibírhatatlan.

„Tudom talán kicsit bolondság,
De a csomagban szíved találnám."

Bizony Adrienn nagyon igazad van! Tényleg butuska dolog lenne ha szerelmed a szívét becsomagolná és betenné neked a fa alá, hogy örülj. Inkább élvezzétek ki az együtt töltött pillanatokat amíg lehet!

Az utolsó a listán Judit és a zenemanók Mikulás című dalkezdeménye. Megint egy unalmas semmitmondó dalocska, borzalmas rímekkel:

„A szavamat rá, hogy Mikulás vár
Sose késik, azt hogy utálná.

Nehogy a frászt hozd rá, ha a tetőn jár,
És nehogy csereberélj, ha mást vártál.

Ha hazaér majd, szünetet tart
Pihenésként fütyül egy dalt"

Tudna valaki olyan magyar karácsonyi dalt mutatni amelyik tényleg szép?

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta