Trópus a télben – a Füvészkertben

tropus-ajanloKoktél, maracuja, papaya, kakaó, kókuszpálma, kávékülönlegességek, Andalúzia gyümölcsei, bambusz, trópusi fűszervarázs - lásd, ízleld, érezd: hétvégén hamisítatlan trópusi hangulat a Füvészkertben!

cikk-tipus-ajanlo

Bőrig áztam, a cipőmet épp szárítom, vacogok és a hangulatomon sem dob sokat ez a nyálkás-félhomályos időjárás. Másra sem vágyom, mint egy trópusi koktélra… Még jó, hogy ezért nem kell például a Fülöp szigetekig utaznom, elég lesz csak a Klinikákig. És bár a szervezők lábujjakat nyaldosó tengervizet, forró homokot – egyelőre – nem tudnak idevarázsolni, a jó hangulat, és persze az a sok finom koktél garantált a hétvégén, a Füvészkert szezonzáró rendezvényén. 
 

tropus-gyumolcsok
 

Papaya, mangó és egy jó fekete

Idén harmadjára rendezik meg a Trópus a Télben rendezvényt - a kiváló hangulathoz ezúttal is lesz minden, mi szem-szájnak ingere. A kertben trópusi piacot rendeznek be, ahol ízletes, különleges gyümölcsöket és fűszereket kóstolhatsz (és vásárolhatsz is) - mangosztán, papaya, gránátalma, jackfruit, mangó, avokádó, limekat, maracuja, pepino… Ha pedig elfáradtál, igyál egy finom kávét vagy kakaót, de csak azután, hogy megnézted, hogyan pörkölik. Itt is vásárolhatsz különleges (forró)csokikat, kávékülönlegességeket, emellett termelői méz és kürtőskalács is kapható.

tropus-piacA három nap alatt ismeretterjesztő előadások is lesznek, nem is beszélve az élménybeszámolókról. Olyan emberek mesélnek majd, akik valóban jártak már trópusi tájakon, például Vietnámban vagy Andalúziában. 
 

Mássz a kókuszpálmára!

A Kastély épület emeleti kiállítótermében a gödöllői Szent István Egyetem jóvoltából megismerkedhetsz a trópusok hihetetlen gazdagságú növényvilágával, és a Füvészkertben látható trópusi növényekkel.

Idén újdonság, hogy a gyümölcsök mellett koktélokat is végigkóstolhatsz. És hogy a gyerekek se unatkozzanak: felügyelet mellett felmászhatnak a kókuszpálmára, és leszedhetik a kókuszdiót, tudásukat pedig növény-és gyümölcsfelismerő versenyen mérhetik össze. A legkisebbek kézműves gyerekfoglalkozáson vehetnek részt, ahol banán-és pálmalevélből gyönyörű képeket készíthetnek. Ha játékos kedvű vagy, akkor jó hír, hogy nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is szerveznek vetélkedőt.
 

 

program-szervezo-try

Füvészkert, Budapest VII. kerület Illés u. 25.
pénteken délután 14-től 17 óráig, szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig 

Gyümölcs kóstoló: 10 órától 16 óráig óránként, minden egész órában
Koktél kóstoló: 10.30 órától 16.30 óráig minden egész óra 30 perckor 

Belépőjegy árak: felnőtteknek 600 Ft, diákoknak/nyugdíjasoknak 300 Ft (A belépő árában a gyümölcs-és koktélkóstoló, az előadás- és kiállításnézés, valamint a szakvezetés is benne van.)

Az ismeretterjesztő előadások tematikája:

• Giardini Hanbury az olasz botanikus kertek ritka növényeiről - a Szent István Egyetem hallgatóinak élménybeszámolója 
• Andalúzia gyümölcsei – a Szent István Egyetem hallgatóinak élménybeszámolója 
• Télálló bambuszok – Dr. Neményi András Szent István Egyetem 
• Mire jók a pálmák? - Dr. Neményi András Szent István Egyetem 
• Indokínai kalandok – Paksi András 
• Trópusi fűszervarázs – Hartmanné Dr. Tulok Mária

 

cikk-tipus-kulsolink

A Füvészkert honlapja

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek