Bor – mámor – Bénye!

Mit szólnál, mondjuk, egy krémes kukoricapüréhez kacsazsírban konfitált vargányával? Vagy a grillezett bárányhoz mazsolacsatnival?


bormamorbenye_1Előtte feltétlen próbáld ki a juhtúrós gombóclevest, desszertnek pedig a bobojkát ajánlanánk! Az ország legjobb gasztrobloggerei kínálják mindezt a legfinomabb borok mellé, Erdőbényén.

Annyi fesztiválban lehetett részünk ezen a nyáron, hogy nem csoda, ha felkapjuk a fejünket egy igazi különlegesség hallatán. Már pedig a hétvégén rendezendő Bor-Mámor-Bénye Fesztivál nem fukarkodik az ínyencségekkel, az ország legismertebb gasztrobloggerei most bőven adnak ízelítőt tudásuk, kreativitásuk legjavából.

Gasztro rovatunk egyik szerzője, "Fűszeres" Eszter a fesztivál háziasszonyaként, fáradhatatlan szervezőjeként most mindannyiunkat, gyerekkorának kedvenc helyszínére, a Tokaj-hegyalján található Erdőbényére invitál. Nem csoda, hogy ezt a páratlan helyszínt jelölték ki a bloggerek az ínycsiklandozó falatok és a remek borok kóstolgatásához, hiszen a közelben minden alapanyag megterem, mi szem szájnak ingere: erdei gombák, fűszernövények, zamatos gyümölcsök. No és persze a szőlő, amelyből a méltán híres tokaji borok készülnek.

Ez a fesztivál azért meredeken más lesz, mint a hagyományos töki-pompos-gyros-lángosos fesztiválok, erről pedig többek között Zsófi (www.chiliesvanilia.blogspot.com), Anna (www.malackaraj.blog.hu), aki egy igazi női hentes, Horasz (www.horasz.blog.hu), Lorien (www.lorien.blog.hu) és szerzőnk Fűszeres Eszti (www.fuszereslelek.hu) gondoskodik.

A „Bor, mámor, Bénye” Pincefesztivált a Zempléni Fesztivállal együttműködésben szervezik, így zenei programból is igen színes lesz a kínálat. Igaz ezekért is sétálni kell majd egy kicsit: lesz akusztikus gitárzene, népdal, orgonakoncert, templomi kóruskoncert; fellép Rutkai Bori és a Specko Jedno. A piknik családi program, így sok-sok gyerek részvételére számítunk. Őket az Óvodakertben bohócok, a Vacka rádióból jó ismert és megszeretett Hébe Hóba Banda koncertje és kézműves játékok várják.
A borászatok névsora: Ábrahám, Béres, Búza, Csiszovszki, Csite, H. Bardon, Homonna, Illés, Jakab, Karádi-Berger, Kerékgyártó, Olze-Vin, Vissy, Vivamus.
A teaszertartásokat Maminti teszi emlékezetessé.

Mire pedig végére érünk a szombatnak, a nap éppen lemenőben lesz, mi pedig felmenőben a Mulató-dombra, már semmi nem szorul magyarázatra. Majd csak bámuljuk a csillagokat, jókat beszélgetünk és azokkal a finomságokkal álmodunk, amelyekkel remélhetőelg jövőre is várnak minket a szervezők!


Ha kedvet kaptál a fesztiválhoz, ki ne hagyd Lile Füge interjúját!
Itt olvashatod:
Bor, Mámor és Bénye

program-szervezo-try

2009. 08. 15.
Bor, Mámor, Bénye Fesztivál
Erdőbénye

www.erdobenyefesztival.hu

Oszd meg másokkal is!
Mustra