KULTÚR

Marilyn Monroe leghíresebb utánzatai: hét sztár, aki megpróbálta

2011. október 3., hétfő 08:03

A hollywoodi sztárok ritkán pózolnak egy másik híresség imidzsét felvéve, kivétel, ha mondjuk egy Marilyn Monroe-kaliberű szexistennő képében jelenhetnek meg. A lehetőségnek Michelle Williams, Madonna és Kelly Osbourne sem tudott ellenállni. Szavazz, szerinted kinek áll a legjobban?

A Shine-on működő DivineCaroline blog összegyűjtött néhányat azok közül a női hírességek közül, akik örömmel kaptak az alkalmon, hogy a legenda bőrébe bújjanak. Az eredmény helyenként egészen meggyőző, de akadnak olyanok is, akik jobban tették volna, ha nem erőlködnek. Szavazz, szerinted ki csinálta a legjobban – a győztest 10 ponttal jutalmazd!

1. Michelle Williams

Heath Ledger gyermekének anyja a készülő My Week with Marilyn című filmben játszott szerepe miatt vállalkozott az átváltozásra. Bár a színésznőnek fel kellett szednie pár kilót a megfelelő összhatás érdekében, a Vogue-nak elmondta: a csípője körül némi habot is fel kellett használni, hogy Marilyn jellegzetes hajlatai rajta is megjelenjenek.

2. Madonna

Tény, hogy az énekesnő sokat nyúlt Marilyn stílusából, főleg a karrierje kezdetén. Ez mégis a Material Girl című dal klipjében a legszembetűnőbb, amelynek szinte az összes részlete (rózsaszín ruha, rengeteg férfi, stb.) Monroe ikonikus jelenetére, az 1953-as Szőkék előnyben című filmben elhangzó Diamonds Are a Girl's Best Friend előadására utal. Hát ezzel a meglehetősen kiélt fejjel valahogy hiányzik az a báj, ami a mintaképet jellemezte.

3. Lindsay Lohan

A színésznő 2008-ban Bert Sternnek pózolt, annak a fotósnak, aki a The Last Sitting (Az utolsó ülés / azaz fotózás) című híres fotósorozatot készítette Monroe-ról halálának évében, 1962-ben. Mindegyik Lohanről készült kép egy-egy Monroe-fotón látható póz megismétlése.

4. Drew Barrymore

Barrymore John F. Kennedy Jr. George című magazinjának címlapján pózolt Marilynként 1996-ban. Az újságban olvasható születésnapi jókívánságok az akkor épp 50. életévét betöltő amerikai elnöknek, Bill Clintonnak szóltak, egyúttal Monroe legendás szerenádjára is utaltak, amelyet az énekes-színésznő anno JFK Jr. apjának, az akkori elnöknek adott. Minket annyira nem győzött meg.

5. Naomi Watts

Fotó: Ali Mahdavi
Fotó: Ali Mahdavi

Úgy látszik, koránt sincs még vége a Marilyn Monroe életét feldolgozó filmek sorának: Naomi Watts egy következő filmje apropójából öltött szőke fürtöket. A Blonde című film Joyce Carole Oates fikciós Monroe-önéletrajzán alapszik.

6. Kelly Osbourne

Na, ez ám a truváj: a korábban túlsúlyos és szexszimbólumnak a legkevésbé sem nevezhető Osbourne 2010-ben hozta ki magából a benne rejtőző Monroe-t a People magazin fotózása kedvéért, miután a lap a legszebb emberek közé választotta.

7. Lisa Marie Presley

Elvis Presley lánya Kevyn Aucion sminkmesternek köszönhetően változott Marilyn Monroe-vá a férfi Making Faces című 1999-es könyvéhez. Na, ez első pillantásra egészen meggyőző, nem?


Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta