Marilyn Monroe leghíresebb utánzatai: hét sztár, aki megpróbálta

A hollywoodi sztárok ritkán pózolnak egy másik híresség imidzsét felvéve, kivétel, ha mondjuk egy Marilyn Monroe-kaliberű szexistennő képében jelenhetnek meg. A lehetőségnek Michelle Williams, Madonna és Kelly Osbourne sem tudott ellenállni. Szavazz, szerinted kinek áll a legjobban?

A Shine-on működő DivineCaroline blog összegyűjtött néhányat azok közül a női hírességek közül, akik örömmel kaptak az alkalmon, hogy a legenda bőrébe bújjanak. Az eredmény helyenként egészen meggyőző, de akadnak olyanok is, akik jobban tették volna, ha nem erőlködnek. Szavazz, szerinted ki csinálta a legjobban – a győztest 10 ponttal jutalmazd!

1. Michelle Williams

Heath Ledger gyermekének anyja a készülő My Week with Marilyn című filmben játszott szerepe miatt vállalkozott az átváltozásra. Bár a színésznőnek fel kellett szednie pár kilót a megfelelő összhatás érdekében, a Vogue-nak elmondta: a csípője körül némi habot is fel kellett használni, hogy Marilyn jellegzetes hajlatai rajta is megjelenjenek.

2. Madonna

Tény, hogy az énekesnő sokat nyúlt Marilyn stílusából, főleg a karrierje kezdetén. Ez mégis a Material Girl című dal klipjében a legszembetűnőbb, amelynek szinte az összes részlete (rózsaszín ruha, rengeteg férfi, stb.) Monroe ikonikus jelenetére, az 1953-as Szőkék előnyben című filmben elhangzó Diamonds Are a Girl's Best Friend előadására utal. Hát ezzel a meglehetősen kiélt fejjel valahogy hiányzik az a báj, ami a mintaképet jellemezte.

3. Lindsay Lohan

A színésznő 2008-ban Bert Sternnek pózolt, annak a fotósnak, aki a The Last Sitting (Az utolsó ülés / azaz fotózás) című híres fotósorozatot készítette Monroe-ról halálának évében, 1962-ben. Mindegyik Lohanről készült kép egy-egy Monroe-fotón látható póz megismétlése.

4. Drew Barrymore

Barrymore John F. Kennedy Jr. George című magazinjának címlapján pózolt Marilynként 1996-ban. Az újságban olvasható születésnapi jókívánságok az akkor épp 50. életévét betöltő amerikai elnöknek, Bill Clintonnak szóltak, egyúttal Monroe legendás szerenádjára is utaltak, amelyet az énekes-színésznő anno JFK Jr. apjának, az akkori elnöknek adott. Minket annyira nem győzött meg.

5. Naomi Watts

Fotó: Ali Mahdavi
Fotó: Ali Mahdavi

Úgy látszik, koránt sincs még vége a Marilyn Monroe életét feldolgozó filmek sorának: Naomi Watts egy következő filmje apropójából öltött szőke fürtöket. A Blonde című film Joyce Carole Oates fikciós Monroe-önéletrajzán alapszik.

6. Kelly Osbourne

Na, ez ám a truváj: a korábban túlsúlyos és szexszimbólumnak a legkevésbé sem nevezhető Osbourne 2010-ben hozta ki magából a benne rejtőző Monroe-t a People magazin fotózása kedvéért, miután a lap a legszebb emberek közé választotta.

7. Lisa Marie Presley

Elvis Presley lánya Kevyn Aucion sminkmesternek köszönhetően változott Marilyn Monroe-vá a férfi Making Faces című 1999-es könyvéhez. Na, ez első pillantásra egészen meggyőző, nem?

Érdekességek