Balkán őrület és Budapest Bár lemezbemutató

A gyerekeseknek és a pusztán bulizni vágyóknak is lesz hol kiengedni a fáradt gőzt a hétvégén. Kaláka-koncert a Kobuci Kertben, Győrkőc Fesztivál Győrben és balkáni virtus a Dürerben. A Budapest Bár fanok sem maradnak üres kézzel: a zenekar a Petőfi Irodalmi Múzeum nyári fesztválján dupláz.

Gyerekesek, párok és facérok, figyelem: ez a hétvége mindenkinek tartogat valami jót, először a családoknak, majd a bulizni vágyóknak ajánlunk programot.

Kaláka és Győrkőcködés

Július 2-án egy jóféle családi napnak lehettek részesei a Kobuci Kertben, ahol fél 11-től a Kaláka együttes koncertjén nem csak a gyerekek érezhetik jól magukat, de a szülők is nosztalgiázhatnak egyet a saját gyerekkorukban hallott dallamokra. A Zichy-kastély udvarán megrendezett családi napon a koncert mellett izgalmas foglalkozások is zajlanak: lesz íjászat, illetve madárodú- és madáretető-építés is.

Győr is igencsak kecsegtető célpont ezen a hétvégén, főleg, ami a gyerekeseket illeti: július 1-3-ig itt zajlik a Győrkőc Fesztivál, „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van” - hangzik az esemény szlogenje. A IV. Győrkőcfesztivál ideje alatt a győri Bécsi kapu térből igazi mesevárost varázsolnak a szervezők, ahol a mesehősöket a Színművészeti Egyetem hallgatói jelenítik meg. A mesevároshoz pedig dukál a mesecukrászda, a mesekaszinó, a meseautók, a meseerdő, a meseautomata, és nem hiányozhat a felhővadászat, a minicirkusz és a mesefalpingálás sem. Ellátogat a mesevárosba a nyári Mikulás, a Kukucska Színház, a Bollár Kótyag, a Tintaló Társulás, a Bóbita Bábszínház, a Hepp Trupp, és a Kabóca Bábszínház is.

Ónodi Eszter Évaként, Rátóti Zoltán Ádám szerepében bizonyít

Az idei nyár egyik legigényesebb kulturális rendezvénye, a július 1-től augusztus 21-ig megrendezett Szegedi Szabadtéri Játékok idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. Az elmúlt évtizedek előtt tisztelegve ünnepi előadásként kerül színre július 1-jén és 2-án Madách Imre Az ember tragédiája című darabja, Vidnyánszky Attila rendezésében. A rendező a hírek szerint „szélesvásznú” produkció létrehozására vállalkozott, látványban a világmindenséget szeretné leképezni.

Évát Ónodi Eszter alakítja, partnere Rátóti Zoltán lesz Ádám szerepében. Luciferként a zseniális Trill Zsoltot láthatjuk, aki korábban már számtalanszor magára öltötte a főgonosz szerepét. A debreceni színház és a beregszászi társulat színészei mellett többek közt olyan nagy nevek tűnnek fel az előadásban, mint Cserhalmi György, Blaskó Péter, Gáspár Sándor és Földes László Hobo is. Hobónak az előadás zeneszerzője, Verebes Ernő egy dalt is írt, melyet a londoni színben fog előadni.

Balkán-buli és Budapest Bár

Aki inkább Budapest határain belül maradna, de egy jó kis szabadtér programra vágyik, a Dürer Kertben július 2-án este megrendezett Balkan party-n garantáltan megtalálja a számítását. Már ha a balkáni zenék megmozgatják a fantáziáját és mindig kapható egy igazi ereszdelahajamra. Az este a Gucha! Című film vetítésével kezdődik, amelynek a zenéjét Boban és Marko Marković trombitás zenekara prezentálja. Ekkor mutatják be drMáriás Nem élhetek Milošević nélkül című, az újvidéki Tudósok zenekar történetét elmondó önéletrajzi regényét is. A zenés szekcióban két zenekar is színre lép ex-jugoszláv és balkáni dallamokkal: a vajdasági Balkanikus és a horvát felmenőkkel rendelkező Zabavna Industrija, DJ KozaK pedig Szerbiából érkezik. A faszénen sült balkáni húsok ínycsiklandó illatát a 400 bár&étterem legénysége teszi hozzá, Burekkirály túrós és húsos burekjei kíséretében.

És végül, de nem utolsósorban a Petőfi Irodalmi Múzeum nyári fesztiváljának két eseményét ajánljuk a figyelmetekbe: 3-án és 4-én este a Budapest Bár mutatja be itt legújabb, Hoppá! című lemezét, 6-án, szerdán pedig a Hot Jazz Band válogat a Kabos-, Karády- és Jávor-filmek legjobb dalaiból.

Oszd meg másokkal is!
Mustra