KULTÚR

Új húsok a filmpiacon - 2010 legizgalmasabb fiatal színészei

2011. január 19., szerda 13:43

Jól fésült szépfiú, kölyökképű vadóc vagy izgága angol - mindegyiknek tavaly hozta meg egy-egy film a világsikert, és az azzal járó zsíros megkereséseket, pedig sokan már évtizedek óta a pályán vannak. Ha nem számítjuk az Alkonyat-sorozat fiúkáit, akkor 2010-ben ők voltak a legfigyelemreméltóbb újoncok.

Toby Kebbell

Szül.: 1982
Áttörés: A Varázslótanonc
Előtte: Az első komolyabb szerepe Johnny Quid volt Guy Ritchie Spílerjében, ezután jött idén egyfelől a Perzsia hercege, illetve a Varázslótanonc: a kettő együtt rendesen megdobta Kebbell karrierjét.
Utána: Ha minden jól megy, akkor ő léphet Jason Statham nyomdokaiba: brit akcentus, kicsit tapló fej, szálkás izomzat, ráadásul igen jól áll a kezében a maroklőfegyver.

Jeremy Renner

Szül.: 1971
Áttörés: Bombák földjén
Előtte: 1995 óta forgat, úgyhogy volt ideje összehozni pár dolgot, de különösebben semmivel nem sikerült betörnie. Tévésorozatok (ezek között van egy Doktor House epizód is) és a 28 héttel később van az említésre méltóbbak között.
Utána: Az agyonhájpolt Bombák földjén főszerepe végre meghozta számára az áttörést, Ben Affleck legújebb filmjében (Tolvajok Városa) tűnt még fel tavaly, most éppen a Mission: Impossible következő részét forgatja, és az Avengersben is jutott neki főszerep.

Joseph Gordon Levitt

Szül.: 1981
Áttörés: Eredet
Előtte: Ő volt az a szépfiú, akit sok filmben lehetett már látni, de inkább félszeg epizódszereplőként. Aztán jött az 500 nap nyár, hatalmas siker, utána pedig Nolan és az Eredet.

Utána: Ő lesz most egy ideig az a szépfiú, akit úton útfélen lehet majd látni a nagyköltségvetésű, akcióban gazdag produkciók stáblistájának tetején. Egy film Bruce Willisszel (Looper) már az előkészítés fázisában van, egy másik pörgős ació (Premium Rush) már a dobozban: az Eredet után, ha akciófilmben szépfiút látunk, az vagy Gordon Levitt lesz,vagy Bradley Cooper.

Tom Hardy

Szül.: 1977
Áttörés: Eredet

Előtte: Főleg tévében lehetett látni, plusz egy-két független filmben és epizódszerepben, emellett a Star Trek: Nemesis-ben mindenki kapitányának klónját játszotta. Sosem volt igazán keresett, főleg nem sztár.
Utána: Az Eredet, Gordon-Levitthez hasonlóan az A listáig röpítette: a Warrior  hamarosan elkészül (szeptemberben lesz a premier), ő kapta meg Michael Fassbender szerepét a Tinker, Tailor Soldier, Spyban, és a követező Batman filmmel kapcsolatban is fölmerült a neve. A nők egyébként odavannak érte, úgyhogy nincs kizárva valami romkom sem, bár az nem állna igazán jól neki.

Andrew Garfield

Szül.: 1983
Áttörés: A közösségi háló

Előtte: Fiatal, tehetséges, jópofa srác, kicsit Justin Bartha, kicsit Tobey Maguire. Először a tragikusan rossz Redford filmből (Gyávák és hősök) emlékezhet rá, aki tud, mint az egyetlen emberre a filmben, aki értékelhető alakítást nyújtott. Ezután jött Terry Gilliam Doctor Parnasszusa, most meg a Facebook film.

Utána: Első körben az új Pókember lesz, amiről már meg is jelent pár fotó. Hogy azután mi lesz, az a Pókemberen múlik. Garfield nem az a tipikus szuperhős figura, sanszosabb, hogy vígjátékokban vagy dramedykben fogjuk többet látni.

Quinton 'Rampage' Jackson

Szül.: 1978
Áttörés: A szupercsapat

Előtte: Quinton Rampage Jackson kiemelkedő MMA harcos, aki olyan arcokat győzött le a ketrecben vagy a ringben, mint Wanderlei Silva, Chuck Liddell vagy éppen Ricardo Arona. Nála jobbat nehezen lehetett volna találni B. A. Baracus szerepére.
Utána: Egyelőre nincs hír újabb projektekről. De a bunyósoknak Hollywoodban mindig akad
meló, úgyhogy ha a művész úr komolyan gondolja a színészi karriert, nem valószínű, hogy
ne lenne pár akciófilm, ahol fölrobbannak dolgok, és hatalmas lőfegyvereket kell
működtetni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta