KULTÚR RÖVIDHÍR

A Terézanyu lett az évtized kedvence

2010. május 21., péntek 18:16

Az öt kategóriában zajló Aranykönyv versenyre összesen egymillió szavazat érkezett. A szórakoztató irodalom kategória győztese a hazai szerzők között Rácz Zsuzsa könyve lett.

Az évtized kedvenc könyve címéért folyó versenyben Rácz Zsuzsa Állítsátok meg Terézanyut! című műve nyerte meg a Libri Aranykönyv díjat a szórakoztató irodalom kategóriában. A történet Nesze Neked Terézanyu! címmel megjelent folytatása szintén bekerült a legjobbak közé.

Május 20-án, csütörtökön este adták át a Libri Aranykönyv-díj közönségszavazásának idei elismeréseit az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A közönség a gasztronómia, gyermek-és ifjúsági irodalom, szépirodalom, ismereterjesztés és szórakoztató irodalom kategóriákban szavazhatott az évtized kedvenc könyveire.

Az öt kategóriában zajló versenyre összesen egymillió szavazat érkezett. A szórakoztató irodalom kategória győztese a hazai szerzők között Rácz Zsuzsa könyve lett, több mint 1200 - szintén a díjra jelölt - művet megelőzve. „Számomra mindig az olvasók elismerése a legértékesebb, ezért én legszívesebben az olvasókat foglalnám aranyba" - mondta Rácz Zsuzsa. A legjobbak közt olyan szerzők végeztek, mint Janikovszky Éva, Rejtő Jenő, Vavyan Fable és Müller Péter.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta