Splashmob a Széchenyi fürdőben

Március 24-én, csütörtökön – mindössze két nappal a Víz Világnapja után - tömeges csobbanásra hívnak mindenkit a Széchenyi fürdőbe. A szervezők emellett száraz koncerteket, spontán művészeti eseményeket és egész éjszakán át tartó gasztronómiai utazást kínálnak a medencék környékén.

Csütörtökön 16 ótától várja látogatóit Budapest impozáns gyógyuszodája, a Széchenyi Fürdő – ám ezúttal nem a szokásos sakkmérkőzésekre kerül sor, ennél sokkal több van készülőben. A szervező Halastó Kulturális Egyesület négy különböző programot kínál, melyek a fürdő teljes területén elérhetőek lesznek. Már a neobarokk előcsarnokban fogadózenével várnak, az akusztikus hangulatból a Kultúrterembe továbbhaladva részt vehetünk egy-egy száraz koncerten is, olyan közreműködőkkel, mint Palya Bea, a Trés Fort, a Pátkai Rozina-Tóth Mátyás duó vagy a Dorota zenekar, utóbbi ezúttal egy kísérleti jazz előadással készül. A Kádfolyosókon különféle gasztronómiai események várnak: többek között a Kalács&Szörp Parti.

A vizesblokkok környékén újabb programok várják a fürdőzőket, itt érdekesebbnél érdekesebb előadók bukkannak fel, változtos kultprogramokkal, egészen zárásig. A flashmob mozgalom itt Splashmobbá alakul, így ne csodálkozzunk, ha egy operaénekes bombát ugrik a termálvízbe vagy épp egy eltévedt színész kezd spontán szavalásba az egyik szaunában. Így az sem meglepő, ha fürdőzőtársaink egyszercsak dalra fakadnak vagy épp táncra perdülnek.

A spontánelőadások során találkozhatunk többek között Vámos Veros flamenco táncossal, Rácz Nóra előadóművésszel, a Tértársulattal valamint a Fantomég Társulat színházi improvizációjával és még számtalan muzsikussal, táncművésszel, performőrrel. Mindezek mellett a Széchenyi Fürdő egésznapos testanalízis mérést, mágnes-terápiás kezeléseket, masszázst és vizes torna programokat is kínál.

A jegy ára megegyezik a napi fürdőbelépő árával, tehát 3500 ropogós forinttért vehetünk részt a programokon, ám ezzel a jeggyel csütörtökön nem csak este tízig kapcsolódhatunk ki, hiszen zárás után Tom & Zsé hajnalig zenél. A száraz szórakozásra vágyók számára a koncertek látogatása ingyenes.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek