KULTÚR RÖVIDHÍR

Gyógyít a videójáték - Peggle-el a depresszió ellen

2011. március 1., kedd 16:36

Csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét és a szorongásos tüneteket, ha az ember rendszeresen játszik olyan játékokkal, mint a Bejeweled 2, a Peggle vagy a Bookworm Adventures - derítette ki egy a közelmúltban lezárult kutatás.

Az ötvenkilenc fős mintát alapul vevő kísérletben olyan játékokkal játszhattak az alanyok, melyeket számítógépes körökben casual game-nek, laza, könnyed játékoknak neveznek (amelyek, szemben a napi sok órát igénylő játékokkal szemben inkább pár perces, adott esetben fél órás játszadozgatásra valók). A depresszióban szenvedő alanyok egyik fele választhatott az említett játékok közül, míg a kontrollcsoport semmi ilyesmivel nem szórakozhatott. Az első csoport esetében a betegek állapota jelentősen javult: hét közepes illetve súlyosan depressziós alany tünetei minimálisra csökkentek. A kutatás vezetője, Dr. Carmen Russonello nem tartja kizártnak a jövőben az ilyen és ehhez hasonló játékok terápiás céllal való használatát sem: "Véleményem szerint a jövőben a videójátékok ilyen használata még akár a hagyományos kezelési formákat is helyettesíthetik." - mondta.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta