KULTÚR RÖVIDHÍR

Tanúkat keresnek a Kamrában!

2010. november 8., hétfő 15:12

A Tünet Együttes 2007-ben bemutatott, itthon és külföldön is közönség- és szakmai sikert aratott „zenés-táncos kihallgatása”, az Alibi 2010 novemberétől a Katona József Színház Kamrájába költözik.

November 9-én este mutatkozik be először új helyén, a Katona József Színház Kamrájában a Tünet Együttes Alibi című előadása.

A Szabó Réka által rendezett produkció premierje óta jelentős hazai és külföldi karriert futott be: 2007-ben meghívást kapott a Kortárs Drámafesztivál magyar programjába, 2008-ban elnyerte az Alternatív Színházi Szemle fődíját, a debreceni Deszka Fesztiválon pedig a „Leghumorosabb pillanatért” járó Forgách-díjat zsebelhette be.

Az előadás külföldön is sikeresen szerepelt különböző fesztiválokon, beválogatták a Festival Theatre European Regions programjába, a bécsi Mitteleuropaisches Theaterkarussel Fesztiválra és a szabadkai Desiré Villamosa programsorozatba.

A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan „alibit” gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók (Gőz István, Kövesdi László, Nagy Andrea, Szabó Márta, Szandtner Anna, Szász Dániel) a zenés-táncos kihallgatás során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta