KULTÚR RÖVIDHÍR

Tanúkat keresnek a Kamrában!

2010. november 8., hétfő 15:12

A Tünet Együttes 2007-ben bemutatott, itthon és külföldön is közönség- és szakmai sikert aratott „zenés-táncos kihallgatása”, az Alibi 2010 novemberétől a Katona József Színház Kamrájába költözik.

November 9-én este mutatkozik be először új helyén, a Katona József Színház Kamrájában a Tünet Együttes Alibi című előadása.

A Szabó Réka által rendezett produkció premierje óta jelentős hazai és külföldi karriert futott be: 2007-ben meghívást kapott a Kortárs Drámafesztivál magyar programjába, 2008-ban elnyerte az Alternatív Színházi Szemle fődíját, a debreceni Deszka Fesztiválon pedig a „Leghumorosabb pillanatért” járó Forgách-díjat zsebelhette be.

Az előadás külföldön is sikeresen szerepelt különböző fesztiválokon, beválogatták a Festival Theatre European Regions programjába, a bécsi Mitteleuropaisches Theaterkarussel Fesztiválra és a szabadkai Desiré Villamosa programsorozatba.

A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan „alibit” gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók (Gőz István, Kövesdi László, Nagy Andrea, Szabó Márta, Szandtner Anna, Szász Dániel) a zenés-táncos kihallgatás során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés