Emberségből jelesre vizsgázott egy budapesti tanárnő

Az Igazgyöngy Alapítvány, illetve L. Ritók Nóra munkássága már országszerte ismert, és egy fővárosi általános iskola tanára úgy döntött, a maga szerény módján, de megpróbál segíteni a civil szervezeten keresztül a mélyszegénységben élő gyerekeken. Osztályfőnökként arra kérte a nyolcadikos diákjainak szüleit, hogy búcsúképpen ne tárgyi ajándékokkal halmozzák el, ehelyett az ajándékra szánt pénzt az alapítványnak ajánlotta fel. 

"Sokat gondolkodtam, mire fordítsuk, ami illik ehhez a nagyszerű gesztushoz, és gyors visszacsatolást is ad, még a tanévben. Végül úgy döntöttünk, a legsikeresebb, legtöbb pályázaton sikerrel szerepelt öt, halmozottan hátrányos helyzetű igazgyöngyös nebuló kap egy rajzfelszerelésekből, könyvből álló csomagot. Egyikük, Gertner Maja már megkapta....és a többiek is megkapják hétfőn-kedden. Aztán a fotókat elküldöm majd a szülőnek, hogy továbbítsa az osztályfőnöknek. Aki megmutathatja majd az osztálynak" - írta Facebook oldalán L. Ritók Nóra.

 A tanárnő nem szerette volna, ha a neve nyilvánosságra kerül. "hiszen nem ezért tette, kérte ezt az egészet, a saját személyes példájával mutat egy olyan viszonyulást a gyerekeknek, ami egészen biztosan megérinti őket. És ez ad reményt arra, hogy egyszer jobb lesz a világ...." - zárta sorait az alapítvány igazgatója.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek