Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

Egy egyszerű salátával is finom.
Egy egyszerű salátával is finom.Ziuk

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 darab alma meghámozva, apróra vágva
  • 1 kiló darált hús
  • 200 g főtt gesztenye
  • ízlés szerint só, bors, zsálya, kakukkfű
  • 1 darab tojás
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 175 g aszalt vörös áfonya
  • 24 szelet bacon
  • 1 ek. puha vaj
  • 200 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát, add hozzá a darált húst és fűszerezd. Sorban puhítsd meg benne a többi hozzávalót (a baconszeleteken kívül), és dolgozd össze alaposan a keveréket. A tojást és a zsemlemorzsát csak akkor add hozzá, amikor már langyosra hűlt a keverék.  Egy hosszabb sütőformát bélelj ki a baconszeletekkel, töltsd meg a húsos keverékkel, majd hajtsd rá a szalonna lelógó végeit. Tedd forró sütőbe és 35 perc alatt süsd készre, majd langyosan borítsd ki a formából.

kapcsolódó Dobd fel az ünnepi halat: pankomorzsában rántott ponty szerecsendiós burgonyagratinnel
Dobd fel az ünnepi halat: pankomorzsában rántott ponty szerecsendiós burgonyagratinnel

Mindjárt két változatot is mutatunk a tökéletes rántott halra attól függően, hogy tengeri vagy édesvízi halat választottál.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mustra