Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.
Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 deka tisztított garnélafarok (szobahőmérsékletű)
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 fej édeskömény apróra vágva
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
  • 150 ml fehérbor
  • 400 g paradicsomkonzerv (a paradicsomok apróra vágva)
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • 9 deci halalaplé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 1.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A forró olívaolajban pirítsd meg a hagymát a zöldségekkel, majd 10 perc után add hozzá a bort, és így is adj neki 5 percet. Ezek után mehet hozzá a paradicsom, az alaplé és a paprika, és adj neki kis lángon 20 percet. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal, és add hozzá a tejszínt. Turmixold le a levest és szűrd le, majd süsd meg a növényi olajban a garnélákat a fokhagymával, és azzal tálald a levest. 

Alapkonyha: leves mindenkinek Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

2021. október30., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek