INTIM

Természetes trükkök a fogamzásgátlásra

2009. november 27., péntek 14:38

fogamzasgatlas-termeszetesLétezik természetes fogamzásgátlás, évezredeken keresztül ehhez folyamodott az ember, főleg az asszony, ha nem akart gyereket – mit tehetsz, ha nem mesterséges vackokkal szeretnéd útját állni a terhességnek?

cikk-tipus-altalanos

A cikk első része: Pesszárium krokodilürülékből

 

Elsőként a jó öreg számolgatós

A menstruációs ciklus ismeretében a termékeny és terméketlen napok nagy valószínűséggel meghatározhatók. Igaz legalább 8 hónapon át rendszeresen kell vezetni a menstruációs naptárat. Ha ez meg kész, a legrövidebb ciklusszámból ki kell vonni 18 napot, a leghosszabb ciklusszámból pedig 11-et. A kapott eredmények közötti napok adják a termékeny időszakot. Azért kizárólag ezzel a módszerrel védekezni könnyelműség. 
 

Másodikként az ébredési hőmérséklet mérése

Legalább háromórás alvás után, az ébredést követően azonnal, még az ágyban végezd el. Legjobb szájban, a nyelv alatt 5 percig kell mérni a test hőmérsékletét. A kapott értékeket a ciklus egész ideje alatt naponta fel kell jegyezni. Ha az értékeket grafikusan ábrázoljuk, megállapítható a tüszőrepedés időpontja és ezáltal a termékeny napok is. A tüszőrepedés jele a legalább három napig tartó, minimum 0,2 C hőmérséklet emelkedés. Termékeny napoknak a hőmérséklet emelkedése és az azt megelőző 4 nap tekinthető. Ez a módszer csak a szabályos ciklusú nőknek jelenthet nagy biztonsággal védekezési lehetőséget.
 

Harmadikként a hüvelyváladék vizsgálata 

A ciklus ideje alatt a méhnyak nyák állaga megváltozik. A termékeny napok alatt a nyák jellegzetes. Ezen az elven alapul e védekezési módszer. A hüvelybemenetnél található váladékból a hüvelyk és a mutatóujjaddal kell mintát venned. Az ujjakon maradt nyákot nézd meg. Menstruáció utáni napokban nyák szinte nincs is. Peteérés előtti napokon a nyák sűrű, tapadós, fehéres sárgás, tésztaszerű lesz. Az ovuláció időpontjának közeledtével a váladék mind hígabbá, tejszerűbbé válik.

Tüszőrepedéskor: a váladék egy kicsit hasonlít a tojásfehérjéhez: mennyisége megnő, üvegszerű és nyúlós lesz. A két ujjunkat összeérintve óvatosan akár 13-14 mm vékony nyákszálat is húzhatsz belőle. Ez az állapot a termékeny napok alatt tart. Termékeny időszaknak a legnedvesebb napot megelőző és követő 3-3 nap tekinthető.  A ciklus második felében a hüvelyváladék jellege ismét megváltozik: mennyisége csökken, állaga ragadós, esetleg lisztszerű, de száraznak tűnő lesz.
 

Negyedikként a jamszgyökér

Ma már nálunk is beszerezhető a vad jamszgyökér őrlemény, illetve az őrleményt tartalmazó kapszula. Ez a gyógynövény meggátolhatja a nem kívánt terhességet és a női hormonkiválasztást is elősegíti. Hatásos lehet a fájdalmas menstruáció enyhítésére. Csökkenti a migrént illetve a görcsös fájdalommal járó mensesz lefolyását. A készítményt Willa Shaffer szülészorvos tesztelte és már Magyarországon is forgalmazott könyvében (Fogamzásgátlás félelem nélkül) bővebben is beszámol eredményeiről és kísérleteiről.

Megállapította, hogy a szernek nincsenek mellékhatásai. Két hónapos folyamatos szedése után bár az ovuláció végbemegy, semmiféle drasztikus behatás nem éri a petesejtet, ám a spermiumok mégsem termékenyítik meg azt.

 

 

cikk-tipus-linkek

A gyermek születése és a közösülés közötti összefüggést a primitív népek is sejtették, a gyermekáldást mégis bálványok, istenek akaratának tulajdonították.  A védekezés története a brutális gyilkosságtól -  a hormonokig.

A természetes fogamzásgátlás, 1. rész: Pesszárium krokodilürülékből

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta