INTIM

Gyors és olcsó válást kínál egy hotel

2011. szeptember 17., szombat 19:12

A Divorce Hotel egy olyan szolgáltatás, ami három napos szállodai tartózkodás alatt törvényesen elválasztja a válni készülő házaspárokat. Nincsenek ügyvédek, sem évekig húzódó, költséges per, csak egy kényelmes szállodai szoba, a pár, és egy mediátor.

Az utrechti 5 csillagos Karel Hotel ideális hely egy hétvégi kiruccanáshoz. A lobby-ban sincs hiány romantikázásra csábító reklámokból, de Jim Halfens számára akkor is ez a hotel a legjobb hely a válásra. Halfens ugyanis egy olyan vállalatot vezet, ami a megszokottnál gyorsabb és olcsóbb alternatívát kínál a válásra. Az ötlet fél évvel ezelőtt, egy kutatás alatt született meg, amikor az emberek az elhúzódó és igen költséges válási procedúrákról panaszkodtak Halfens-nek - írja a The World.

A mediátort senki nem ússza meg

A Divorce Hotel nem egy konkrét szállodát takar, a szolgáltatás több német szállodában is elérhető. A három napos program természetesen nem való mindenkinek. Azoknak a párok, akik a válásnak ezt a formáját szeretnék választani, először egymással kell megbeszélniük a dolgokat. Ha úgy érzik, képesek három nap alatt, ügyvédek nélkül, mediátor segítségével elrendezni a válást, akkor választhatnak egy négy vagy öt csillagos szállodát.

A három nap alatt a mediátor mellett pszichológus és közjegyző is kéznél van, amennyiben szükség lenne rájuk. "Ha a házasság még menthető, minden esetben szólunk a párnak, hogy nem a Divorce Hotel-ben van a helyük" - meséli a mediátorként dolgozó Marie-Louise Van As. A három napos kiruccanás természetesen nem könnyed kikapcsolódást ígér, a párok embert próbáló feladatok elé néznek. "Sok párnak megéri ezt a megoldást választani. Hollandiában például egy csúnya válás öt vagy akár tíz évig is elhúzódhat, és akár 50 ezer euróra is rúghatnak a költségek. Ez majdnem 70 ezer dollár" - mondja a mediátor.

Igény esetén külön szobában helyezik el a feleket

A Divorce Hotelben egy átlagos válás költsége ehhez képest csupán 3500 dollár, ami már a szállás díját is tartalmazza, igény esetén természetesen külön szobában. Bár a német média eléggé felkapta az ügyet, és Elvis Presley “Heartbreak Hotel” című számának is végre értelmet találtak, Halfens csak mosolyog az egészen. "Mi senkinek nem törjük össze a szívét, aki ide jön annak már összetört. Mi egyszerűen segítünk az embereknek, hogy gyorsabban képesek legyenek tovább lépni, mint egy hagyományos válás esetén.

Halfens minden nap, a világ minden tájáról kap leveleket elkeseredett pároktól. Mivel minden ország válási joggyakorlata eltérő, így a szolgáltatás egyelőre csak német pároknak elérhető. Halfens bízik benne, hogy mielőbb talál partnereket, akik segítségével a környező országokban is elérhetővé teheti a nem mindennapi szolgáltatást.

Te is inkább így válnál el?

 • 57
  Nem, mert én imádom a bírósági hangulatot
 • 145
  Csak is így, mert ez a legbékésebb
 • 122
  Nem válnék el, mert az őrültség
 • 82
  Soha nem mennék hozzá senkihez/ Soha senkit nem vennék el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés