Necking - orgazmus a nyakon át

A petting analógiájára született a necking kifejezés, ami a nyak szexuális kizsákmányolásának fedőneve. Magába foglalja a terület simogatást, csókolását, nyalását, szívását és izgatását. Aki nagyon komolyan akarja venni a műfaji kritériumokat, az a pettinghez hasonlóan az elsődleges nemi szerveket itt is kihagyja a játékból.

Minden test érzékenysége, annak minden négyzetcentiméternyi területe más és más, a társ érzékenységi térképét megrajzolni pedig úgy a legegyszerűbb, ha végigmegyünk annak minden pontján, a fülcimpa csúcsától egészen a kislábujj hegyéig. Feltételezhetően így tett az a valaki is, aki a nagy felfedezés közepette megállt félúton, egészen pontosan a nyaknál, és kapásból egy önálló műfajt húzott rá az élményre, amit ma úgy hívnak, hogy necking.

Erogén zónák

A görög 'eros' (szerelem) szóból ered az erogén kifejezés, és a test olyan pontjait jelöli, melyek különösen érzékenyek, érintésük szexuális izgalmat vált ki. Ezeket az érzékeny területeket elsődleges és másodlagos erogén zónákra osztja a szakirodalom. Előbbi csoportba azok a zónák tartoznak, melyeken az idegvégződések sűrűbben helyezkednek el, ide sorolják többek között a száj, az ujjbegyek, a hónalj, a mellbimbó, hüvely és a végbél környékét, míg másodlagos erogén zóna a nyak, a tarkó, a lábak, a sarok, a karok, a hát, a has, a far és a könyök területe.

Orgazmus a nyakon keresztül

Persze mindenféle elnevezés nélkül is tudjuk, a nyak cirógatása, csókolása, finom masszírozása műfaji besorolás nélkül is izgató. Nem árt azonban felhívni a figyelmet: a területet átugrani nem érdemes, van, akinek orgazmusa is lesz tőle.

Sokan leírták már, a szex központja maga az agy, MRI és PET vizsgálatokkal pedig ma már bizonyítotték is, hogy a nők számtalan stimulus hatására képesek átélni az orgazmust, az idegpályák bonyolult hálózatának köszönhetően. Többek között a száj, a mellbimbók, a végbél, a kezek és nyak izgatása szexuális élményt vált ki, sőt, arra is volt példa, hogy valaki érintés nélkül, pusztán a képzelőerő segítségével ment el. A vizsgálatok során ugyanazok az agyi területek aktiválódtak, mint a nemi szervek érintésekor.

A nyak izgatásának számtalan formája van, míg sokan a gyengéd és puha érintésektől jönnek lázba, van, aki a finom harapásoktól, vibráló szexjátékok rezgésétől izgul fel, de a fórumok említést tesznek a jégkockáról, a selyemkendőről, a madártollról és az egészen extrém kiegészítőkről (nyakörv, lánc, öv), melyek inkább vizuális ingerként hatnak.

Műfaj műfaj hátán

A neckingen túl létezik egy másik, 'neck sex' kifejezéssel illetett szexuális praktika, ami a közösülést imitálja, a hímvesszőt egész egyszerűen a partner lefelé hajtott álla és a nyaka közé helyezik be. És akkor még nem is beszéltünk a fulladásos orgazmusról, mely nem jöhetne létre, ha nincs a nyak.

Akiknél kötelező megálló a nyak

Bár a nyak területén kevesebb az idegvégződés, mégis mind a női, mind a férfitesten ez egy nagyon érzékeny terület. Anna (30), eddigi tapasztalatai alapján, nemcsak a nők szeretik, ha a partner a nyak területénél időzik: „Több pasimnál tapasztaltam, hogy a nyak puszta cirógatásától is beállt a merevedés, ami számomra meglepő volt, mert úgy hittem, ez a zóna főként a nőknél működik; a gyakorlat azonban igazolta, hogy a férfiak testi reakciói hasonlóak a nőkéhez.” Hogy ez mennyire így van, azt Réka (29) is alá tudja támasztani, bár a fenti kísérleti személyekkel szemben neki még nem volt orgazmusa a nyaki izgalomtól, de nem kellett sok hozzá, hogy elmenjen. „Libabőrös leszek, ha az aktuális pasim kicsit elidőz ezen a területen, néha még remegek is ettől. Orgazmusom a nyakamon keresztül még nem volt, de a mellbimbómon át már igen.”

Persze a nyaki területek izgatása sem mindig jó, Réka például gyűlöli, ha kiszívják a nyakát, Lilla (27) pedig a borostát nem viseli jól. „Szeretem, ha nem felejti el a partnerem, hogy van nyakam  és mondjuk, ott kezd, de hasonló a helyzet a hátammal is, nagyon kellemes, libabőrös érzés, ha itt időzik, de lehet sajnos kényelmetlen is, például ha borostában csinálja. Ez sajnos érzékennyé teszi a bőröm.”

Egy nem ide illő bekezdés: A neckinget a zsiráfok is ismerik

Az állatvilágban is ismert kifejezés a necking, a hím zsiráfok gyakran vetik be nyakukat, melynek számtalan funkciót tulajdonítanak. A hímek gyakran így küzdenek, a harc pedig rendszerint úgy végződik, hogy az egyik zsiráf megadja magát. Általában az a zsiráf nyer, akinek hosszabb a nyaka, feje pedig nehezebb. Kutatók megfigyelték, hogy azok a zsiráfok, akik sikeresebbek a necking-ben, párzásban is jobbnak bizonyulnak, vagyis a szexuális kiválasztásban is fontos szerepet kap a nyak. Egy további érdekes megfigyelés, hogy a hím zsiráfok gyakran így cirógatják egymást, vagyis necking során nem harcoltak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek