INTIM

Légzéssel fokozható az orgazmus

2011. március 17., csütörtök 18:55

A tüdő a test egy fontos méregtelenítő szerve, az oxigén helyes belélegzése, a szén-dioxid megfelelő kilégzése oldja a belső feszültséget, a fejfájást, beállítja a vérnyomást, növeli a tüdő kapacitását, pozitív energiával tölt fel, szex közben pedig a testi izgalom fokozásában segíti.

A tudatos légzésnek a hétköznapi rohanásban nincs helye, a mindennapi stressz, feszültség és rohanás közepette csak kevesen gondolnak a légzésükre, kapkodják a szmogos levegőt és egyik megoldandó feladatból rohannak a másikba; maximum jógán vagy az esti aerobikon próbálják követni a tréner által diktált légzés ritmusát.

Nyomás alatt

A mindennapi stressz állandó készenlétben tartja az ember testét, a szervezet kilendül az egészséges nyugalmi állapotból, izmai megfeszülnek, fokozottan reagál az ingerekre, és egy állandó, kellemetlen stresszes állapot alakul ki. Ennek jól ismert tünetei: folyamatos idegeskedés, ingerültség, az immunrendszer gyengülése, az idővel kialakuló állandó szorongás és félelem, a testet görcsös feszültségben tartó izgalom. A helyes légző gyakorlatok elsajátítása azonban segíthet feloldani a kellemetlen állapotot, csillapítja az izomfeszültséget és a test jó eséllyel újra nyugalmi állapotba kerül.

Lélegezz a jó szexért!

A stresszes élet a nemi életre is rányomja bélyegét, a has-és a medenceizmok görcsössége akadályozza a szabályos légzést, a terület vérellátását, így a szexuális izgalom a hasi területek görcsössége mellett szinte lehetetlenné válik. A megfelelő légzőgyakorlattal azonban a has és a medence feszültsége feloldódik, az intenzív légzés beindítja a vérkeringést, a bőr érzékennyé válik, a nemi szervek vérrel telítődnek.

A Kundalini kígyó felébresztése

A tantrából ismert Kundalini kígyó a gerinc alsó részén összetekeredve pihen, speciális légzéstechnikával azonban fel lehet ébreszteni, ébredését pedig a szexuális energia szolgálatába lehet állítani. Ahogy a kígyó a gerincoszlop mentén, a csakrákon át, feljebb és feljebb kúszik, az ember csodálatos ereje úgy növekszik, különleges belső energiával töltődik. Minden ember birtokolja ezt a belső energiát, eléréséhez csak a Kundalini kígyó felébresztésének technikáját kell elsajátítania.

Ismerd fel a szorongást!

Akinek a nap során van néhány nyugodt perce, üljön le törökülésbe, majd néhányszor tudatosan feszítse meg a hasát, majd hagyja elernyedni. Ezt néhányszor meg kell ismételni ahhoz, hogy a hasi terület feszültsége megfigyelhető legyen. Most ugyanezt kell tenni, csak közben ki kell lélegezni. Ha elérkezett a pont, hogy nincs több levegő, el kell engedi a hasizmokat, és belélegezni.

Fotó: Daniel Sandoval
Fotó: Daniel Sandoval

Mély hasi légzés

A medence és az intim területek ellazulásához, illetve a szexuális izgalom fokozásához a mély légzés elsajátítása segít. Ehhez hanyatt kell feküdni, lábakat felhúzni, talpakat a talajra tapasztani. El kell számolni négyig, míg a levegő a légcsövön keresztül egészen a hasig hatol, és ki kell nyomni a hasat, amennyire csak lehet. Négy másodpercig bent kell tartani a levegőt, majd óvatos kilélegezni úgy, hogy előbb a has laposodjon el, majd a tüdő. Ezt négyszer kell megismételni.

Fókuszálj a nemi szervekre!

A mélylélegzés gyakorlása során fejben is tudatosítani kell, hogy a lélegzéssel a nemi területek vérellátása is beindul, a terület oxigénellátása javul, energiával és melegséggel telítődnek a szexuális szervek.

Az izgalom növelése érdekben, harmadik lépésben a PC-izmokat kell bevonni a légzőgyakorlatba, a gyakorlat előtt azonban érdemes az intim izmokat néhányszor összeszorítani, majd elengedni, majd türelmesen a légzéssel is bekapcsolódni. Kilégzéskor a PC-izmokat meg kell feszíteni, tartani kell pár másodpercig, majd belélegzésre elengedni az izmokat. Ezt ötször kell megismételni.

Légzéssel fokozd az orgazmust!

A szeretkezés imitálásával szintén fejleszthető a légzőgyakorlat. Hanyatt kell feküdni, lábakat felhúzni, talpakat a talajra helyezni. A derekat a talajra kell nyomni, négy belégzésre az ágyékot meg kell emelni. Kilégzéskor el kell engedni, és újra megismételni. Következő lépésben a testmozgást – ahogy szeretkezés közben – fel kell gyorsítani, miközben a be-és kilégzés egyenletes és mély marad. Ekkor már nem baj, ha a ki-és belégzés és a csípőmozgás nincs szinkronban, elég ha a légzés nagyon mély és intenzív marad.

Heves légzéssel jutok el a csúcsig

Dóra (33) nemrég figyelte meg, ha hevesen, de ritmikusan és mélyen lélegzik szex közben, az egész testét elöntő orgazmusban lesz része. „Korábban pont az ellenkezőjét csináltam, lélegzetem visszafojtva vártam az orgazmust, ami aztán vagy jött, vagy nem. Aztán olvastam egy fórumon, hogy erős légzéssel mintegy felpumpálhatom az extázist. Előbb önkielégítéskor próbáltam, aztán átültettem a szexbe. Gyakran érzem, hogy elszédülök a heves lélegzéstől, de így még talán egy fokkal jobb az egész."

Forrás: SexualHealth.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.17 20:30:20HairMetal

  megoperálták a térdemet, sajna nem tudok így törökülésben ülni...

 • 2011.03.17 21:04:38venszivar

  Úgy öt percig NE lélegezz!Valószínű,hogy elájulsz.No azt pontosan nem tudom,hogy akkor lesz orgazmusod v. akkor ha "észhez" térsz.Más üzleti ötlet nincs,hogy mitől nem tudtok elélvezni ill.mitől fogtok tudni...?

 • 2011.03.17 22:28:00Sadist

  Ájulás közben, de nem lesz orgazmusa, csak extázisszerű érzés az agy oxigénhiánya miatti endorfintermeléstől. De nem kell hozzá 5 perc sem, elég 10 másodpercre elszorítani a két nyaki ütőeret.

 • 2011.03.17 22:29:34az_igazi_trebitsch

  Ez véletlenül nem is akkora hülyeség. Ott, ahol a szexualitásnak magas fokú kultúrája van (Közép-Európától kissé odébb...), rengeteg olyan hasznos technikát ismernek, amivel a szex sokkal több, mint a "dugtam egy jót, oszt' jónapot..."

 • 2011.03.17 22:51:40Bono

  ja, ez jó játék... David Carradine tudna mesélni, milyen jó... :-P

 • 2011.03.17 23:51:38Sadist

  Ő kicsit rásegített egy zsinórral. Pusztán a légzés visszatartásával nem tudod megfojtani magad.

 • 2011.03.18 00:03:16darnmarquee

  az orgazmus fokozza a légzést

 • 2011.03.18 00:14:15faulty

  ez nagyrészt jóga és tantra ami leírtak. illetve vannak benne folyamatok a transzlégzésből. abszolút átélhető amit írtak. törökülésbe viszont nem szokás ültetni senkit, mivel akkor fent van a térd, a medence hátrahajlik és a görbe háton semmilyen energia sem jön fel. A lábakat behajlítva egymás elé kell tenni úgy, hogy lehetőleg a térd a földön legyen, közben pedig a medence felső részét előre tolni. Érdemes az ülés elején az elhelyezkedésnél előre hajolni és egyenes háttal kiegyenesedni.

 • 2011.03.18 00:32:19Bono

  Sadist: ja, de ha egyszer elindul valaki az úton...

 • 2011.03.18 01:57:34DeToXXX

  ezt a fojtogatós sexet kenny is kipróbálta s xóxparkban :)

 • 2011.03.18 06:26:30petru

  "kene egy nick" - kene tobb ilyen hozzaszolalo, aki tud is valamit, es meg is osztja :-). Kb. minden szavad igaz.

 • 2011.03.18 12:08:15sexmachine

  Nick, nem marhaság. Én egyszer voltam ilyenen, csak az volt a baj, hogy előző életemben pont jós voltam, és ahova visszamentem, ott éppen a jövőbe néztem, így kialakult egy időspirál, ami időlegesen elnyelt. Úgy tudtam kikeveredni belőle, hogy a szédülést átalakítottam töröküléssé. Az oxigén pedig nem a legjobb csakramosásra, inkább a ciklon B-t ajánlanám a t. egybegyűlteknek.

 • 2011.03.18 13:10:51tejcsokoládé

  sexmachine:
  Te tényleg elhiszed, hogy jós voltál, vagy csak hülyének tetteted magad?

 • 2011.03.18 17:23:30soleange

  Levegőt kell venni. Ártani nem árthat.

 • 2011.03.18 20:47:30Mr. Hilter

  A fotón a hölgy pozícióját szukhászanának hívják, ami nem tévesztendő össze a töröküléssel és a lótuszüléssel sem.

 • 2011.03.18 20:51:55Mr. Hilter

  A kundalini kígyó nem szó szerint értendő, hanem metafora. Pl. ha azt mondjuk valakire, hogy "virágos jó kedve van", ez nem azt jelenti, hogy csokor van a kezében.

 • 2011.03.18 22:18:22Mikrobi

  kéne egy nick: jaj, ne írj ilyeneket, mert ki fognak moderálni:-) Engem is kimoderáltak, amikor kritizáltam a cikket. De csak a Díványból.

 • 2011.03.18 22:33:26isssti

  Bocsánat a kérdésért, de tulajdonképpen mi is az az organizmus, amiről itt beszélnek?

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta