INFÓ

A vérző ínynek nem az erős fogmosás az oka

2011. október 17., hétfő 11:09

Az előző részben megtudtuk, hogy magát az ínygyulladást a plakk, vagyis a foglepedék baktériumai által kibocsátott toxinok okozzák, most viszont magad is ellenőrizheted mit jelez fogkeféd és fogselymed.

Te tudod milyen tünetei vannak az ínyproblémáknak?

Az ínyproblémák tüneteit nem nehéz felismerni, persze csak akkor, ha tudod, mit kell keresni. Ha az alábbi három tünet közül akár csak egy is igaz rád, vedd komolyan a problémát.

1. Ha az ínyed vörös és duzzadt, az már az ínygyulladás tünete lehet. Ebben az esetben jobban oda kell figyelned az ínyedre. Mivel az ínygyulladás nem jár fájdalommal, ezért a legtöbben ezt nem ismerik fel, de ha nem kezelik, súlyosabb problémákhoz vezethet.

2. Ha azt tapasztalod, hogy fogmosás közben vagy a fogselyem használatakor vérzik az ínyed, az egyérteműen azt mutatja, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor a legtöbben azt hisszük, hogy talán túl erősen mostunk fogat, de ez a tünet már arra utal, hogy az íny nem olyan egészséges, mint amilyennek lennie kellene.

3. Súlyosabb esetben, amikor az íny kezd visszahúzódni a fogakról, akkor már paradontózisról beszélünk. Sajnos ez az állapot már visszafordíthatatlan. Ha semmit sem tesznek azért, hogy megállítsák az íny visszahúzódását, akkor sérülhetnek a fogakat tartó támasztó- és csontszövetek, ami aztán a fogak elvesztéséhez is vezethet.

Ne maradj le semmiről!

Újabb cikkünk ebben a témában:

Három egyszerű lépés, hogy ne legyenek ínyproblémáid - 2011.10.17.
Válassz egy megfelelő fogkefét, használj olyan fogkrémet, amelyik véd a baktériumok ellen, és öblögess naponta szájvízzel. Ha ezt a három lépést betartod, máris sokat tettél fogaidért.
Három dolog, ami nem hiányozhat a fürdőszobádból - 2011.10.17.
Nincs szükséged másra, mint egy jó fogkefére, egy fogkrémre és egy szájvízre. Most megmutatjuk, mi melyiket ajánljuk.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta