HOROSZKÓP

Rémhírek a szombati teliholdról: mi várható?

2011. március 18., péntek 19:12

A március 19-i teliholdról számos rémhír terjed, miszerint világméretű katasztrófákat okoz, ám a helyzet nem ennyire tragikus. Nyugalomra azért semmi ok: különlegesen erős hatású jelenségre számíthatunk. A jó hír, hogy legalább a látványában lehet gyönyörködni, ha feloszlanak a felhők.

Ritka égi jelenség

A szombati, március 19-i telihold valóban különleges, hiszen a minket kísérő égitest 18 éve nem volt olyan közel hozzánk, mint most: harmincezer kilométerrel közelebb a szokásosnál. (Az eltérő távolság a Hold elliptikus pályájának köszönhető). A Hold 14 százalékkal látszik majd nagyobbnak, és kivételesen fényes lesz. Bár ennek tudományosan kimutatható következménye az átlagosnál magasabb dagályok és alacsonyabb apályok kialakulása, a geológusok szerint semmiféle összefüggést nem találni a Hold közelsége és a földrengések, vulkánkitörések és egyéb jelenségek gyakorisága között. Bár az 1954-es ausztráliai árvíz és a 2005-ös indonéziai földrengés is ilyen földközeli teliholdkor következett be, az ilyen katasztrófákhoz – akár tudományos, akár asztrológiai szemmel nézzük – azért több kell egy teliholdnál.

Asztrológiai szempontból a Hold közelsége annyit jelent, hogy ez a telihold a szokásosnál is erősebben éreztetheti a hatását, hiszen minél közelebb van egy égitest a Földhöz, annál erősebben hatnak az energiái. A pontos szembenállás március 19-én, 19:12-kor következik be, Budapestre számítva, de a hatás már néhány nappal előtte és utána is érezhető.

Nőiesség vs férfiasság

Ilyenkor a Hold és a Nap egymással szemben áll, oppozíciós fényszöget alkotnak egymással, amely fényszög sok kihívást és feszültséget tartogat. Az asztrológiában a Hold a női elvet, míg a Nap a férfi elvet képviseli, így teliholdkor, amikor ezek egymással szembe kerülnek, az összeegyeztethetetlenséget szimbolizálják.

A Nap-Hold fényszögek többek között a szülők egymáshoz való viszonyát jelölik a horoszkópban. Akik teliholdkor születtek, legerősebben a párkapcsolataikban szembesülnek a férfi-női szerepek megélésének problematikájával, mert már a szülők kapcsolatát sem élték meg harmonikusnak.

Aki folyamatosan érzelmi hullámvasúton ül

A Hold a lélek ura, így érzelmi hangoltságunkat és alkalmazkodó képességünkről is árulkodik. Azt szokták mondani, amilyen a Hold állása, olyan a hangulata. Két ember Holdjának összeillősége felvilágosítást nyújt, hogy képesek-e közös otthont teremteni, együtt élni. Általános szabály, hogy a Tűz és Levegő jegyűek, valamint a Föld és Víz jegyűek hosszú távon is jól kijönnek egymással. A Hold a Rák jegyet uralja, és aki kicsit is ismeri a Rák jegyűek érzelmi beállítottságát, nem egyszer megtapasztalhatta szuperérzékenységüket és hangulatingadozásaikat.

Nem csak az óceánokat mozgatja

A Holdnak a Földre gyakorolt gravitációs erejét ma már nem kérdőjelezik meg. Ha azonban az ár-apály jelenség létezik, akkor azt is el kell fogadni, hogy a Hold hatása minden folyadékra hatással van, nem csak az óceánokra. Újholdtól teliholdig a növényben, fában a nedvesség felfelé halad, teliholdkor a legnagyobb, teliholdat követően a nedvesség a gyökérzet felé árad.  A teliholdkor kivágott fa nehezen szárad a sok nedvesség miatt, és ezért a férgek is hamar kikezdik. Bizonyos országokban a fakitermelés időpontját a hold fázisaihoz igazítják, és ezt a beszállítói szerződésekben is rögzítik, pl. Brazíliában, Argentínában vagy az USA sok államában. Azokat a növényeket, amelyeknek a föld alatti része hasznos, például burgonya, hagyma, teliholdkor kell elültetni. A gyógynövények hatóereje teliholdkor a legnagyobb, ilyenkor érdemes begyűjteni őket.

A Hold folyamatosan befolyásolja szervezetünk működését

A Hold természetesen az állatokra és az emberi szervezetre is jelentős hatással bír. Sok ezer éves asztrológiai törvényszerűség például az, hogy azon a testrészen, melynek megfelelő állatövben a Hold éppen áthalad (egy jegyben kb. 2 és fél napi tartózkodik), nem szabad operációt végezni, mert súlyos komplikációkat idézhet elő.

Például - és a teljesség igénye nélkül - a Kos jegyhez tartozik a fej, a Bikához a nyak, az Ikrekhez a karok, a tüdő felső része, a Rákhoz a mellkas, a gyomor, az Oroszlánhoz a gerinc, a szív, a Szűzhöz az emésztő szervek, belek, a Mérleghez a vese, deréktáj, petefészek, a Skorpióhoz a nemi szervek, hólyag, vastagbél, vékonybél, a Nyilashoz a comb, csípő, a Bakhoz a térd, fogak, a Vízöntőhöz a lábszár, visszerek és a Halakhoz a nyirokrendszer, talp. A nőknél a Hold hatását leginkább a menstruációs ciklus kapcsán figyelhetjük meg. Ez a ciklikusság is a Hold 28,5 napos Föld körüli keringési idejéhez igazodik. A Hold befolyásolja az ösztrogén, a legnőiesebb hormon termelődését is, és az anyasággal kapcsolatos dolgokat is.

Teliholdkor minden megtörténhet

Régi megfigyelésen alapul, hogy teliholdkor kiszámíthatatlan reakciók, szeszélyes viselkedés tör elő bizonyos emberekből, tehát nem meglepő, hogy ilyenkor kimutathatóan megnő a bűncselekmények száma is. Emellett megnő a sérülékenységünk is, könnyebben történnek kisebb-nagyobb balesetek, hamarabb törnek a csontok és roncsolódnak a szövetek. A műtétek végzése szintén nem javallott, csak életmentés esetén, mert nagyobb az elvérzés esélye. Ennek oka az, hogy a Hold a keringésre is hatással van. Statisztikák igazolják azt is, hogy teliholdkor megugrik a szülések száma. A holdtölte másik figyelemre méltó jelensége az alvajárás és a holdkórosság.

Rendkívüli feszültség várható

A mostani Szűz telihold rendkívül feszült bolygóhatások mellett jön létre, és nem kifejezetten kedvez az emberi kapcsolatoknak. A felnagyított problémák miatti feszültség valamilyen irányba véget vethet a kialakult helyzetnek. (Amíg az újhold valaminek a kezdetét szimbolizálja, addig a telihold valaminek a befejezését, lezárását.) Többet ésszel, mint erővel! - mondaná ezt egy Szűz, és persze hittel, reménnyel, és bizalommal- tenné hozzá egy Halak és egy Nyilas, hogy túljussunk az akadályokon. Ahogyan a világban is óriási változások zajlanak, mindez a felforgató változás bennünk van, belőlünk fakad. Ha valami nincs egyensúlyban, az felborul. Így van ez az elemi erőkkel: föld (anyagi világ), tűz (akarat), levegő (gondolkodás), víz (érzelmek), és így van ez kapcsolatainkkal, és egyéb életterületeinken is.

Kínos felismerések és komoly aggodalmak

A bal agyféltekéhez kötik a logikát, a nyelvet, olvasást, számolást, elemző képességet, míg a jobb agyféltekéhez az érzéseket, érzeteket, az intuíciót, asszociációt, zenét. Március 19-én a telihold egy bal agyféltekés jegyben, a Szűzben lesz, míg a vele szemben álló Halak jegy jobb agyféltekésnek számít. Biztos, hogy a telihold felerősíti ezt az ellentétet, belső feszültséget generálva: valószínűleg nagyobb késztetésünk lesz elemezgetni érzéseinket, azonban ez önmagában is egy feloldhatatlan probléma, hát még egy Szűz teliholdnál.

Erős és akár megdöbbentő felismerésekre juthatunk, amelyek nem biztos, hogy elsőre a legjobb érzéssel töltenek el. Az önkritika jó dolog, de figyeljünk oda, hogy ne váljunk önmarcangolóvá, noha mártírrá és áldozattá válni most kifejezetten könnyű. A Szűz aggodalmas jegy, így aggodalmaskodásunk is felerősödhet. A jegyhez tartozik még az egészség és a hétköznapi munka, és a telihold legerősebb hatással az egészségünkre lesz. Sokkal jobban figyeljünk arra, mit eszük, mert a nem megfelelő élelmiszereknek és a mérgeknek most duplán kártékony hatása van!

További katasztrófák is jöhetnek

A mostani telihold a Föld (Szűz) és a Víz (Halak) elemeket állítja szembe. Alaptermészetük szerint ha harmóniában vannak, akkor a föld a víznek medret ad, tereli a cél felé. Diszharmóniában sajnos földrengés és szökőár, árvíz formájában nyilvánulnak meg. A rendkívül nehéz bolygóállások miatt a mostani telihold, és az azt követő néhány nap még természeti katasztrófák lehetőségét tartogatja. Március 21-én a Nap már a Kos jegyébe lép, együttállásban az Uránusszal, és ez a bolygó többek között a kémiai elemet, az urániumot is szimbolizálja, amelyet az atomerőművek használnak. A Hold közben az Uránusszal kerül szembenállásba, ami további katasztrófákat idézhet elő.

Japánért nem a Hold a felelős

A Japánban történt katasztrófa azonban nem a Hold hatásának köszönhető, hanem az Uránusz jegyváltásának. A hirtelen, forradalmi változásokat és felfordulást okozó bolygó aznap még a Halakban volt, majd átlépett a Kosba. A lassú bolygók jegyváltásai mindig kiemelt figyelmet kapnak az asztrológiában, és gyakran járnak látványos történésekkel. Ráadásul, az úgynevezett mundán asztrológia szerint, amely többek között az egyes országokat  is besorolja az asztrológiai jegyekbe, Japán a Kos jegybe tartozik.
A Kos jegyhez tartozó további országok: Franciaország, Szíria, Palesztina, Japán, Jordánia, Bali, Mexikó, Hongkong, Görögország, Anglia

Mindez az őrült bolygóhelyzet, ami kialakulóban van, hordoz természetesen pozitív lehetőséget is: Az Uránusz a megújulást, illetve a zsenialitást is jelképezi. A Szűz telihold, a Nap (tudat) együttállása az Uránusszal, valamint a Merkúr (gondolkodás) kapcsolódása a Jupiterhez (ami a haladást) és a Szaturnuszhoz (a múlt struktúráit jelképezi) miatt bízhatunk abban, hogy olyan forradalmian új megoldást találnak ki, amelyekkel a katasztrófák elkerülhetők lesznek.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.18 19:33:42kIára

  »A Japánban történt katasztrófa azonban nem a Hold hatásának _köszönhető_, hanem az Uránusz jegyváltásának.«
  Az, pontosan, „köszönhető”. Köszönöm Uránusz és neked ó tutibiztos asztrológia, hogy Japánban csökkent a népesség.

  »Sokkal jobban figyeljünk arra, mit eszük, mert a nem megfelelő élelmiszereknek és a mérgeknek most duplán kártékony hatása van!«
  És ezt így hogy? Fizetek egy gin-tonicot és kétszer akkorát fogok hányni?

  »Újholdtól teliholdig a növényben, fában a nedvesség felfelé halad, teliholdkor a legnagyobb, teliholdat követően a nedvesség a gyökérzet felé árad.«
  Bennem meg felszalad a pumpa, ha nem az ÚjWC-re ülök, hanem mellé.

 • 2011.03.18 20:12:43harmincas

  Hölgyeim, rossz hírem van: az asztrológia ugyanolyan babona, mint pl. a madárbélből jóslás. A cikk szerzője, meg a többi asztrológus, vagy álomvilágban élő ostoba, vagy gátlástalan pénzhajhász.

 • 2011.03.18 20:16:24UFP P

  Ennyi ésszel szabadlábon ? hűha...

 • 2011.03.18 20:34:56Mr. Hilter

  Értelmetlen bulvárszenny.

 • 2011.03.18 20:36:40Mr. Hilter

  Ez a cikk kb. olyan emlékezetes ökörség, mint amikor az origó erotika rovatában az öklözőzsírról elmélkedtek. :D

 • 2011.03.18 20:36:44wmiki

  hát igen a telihold érdekes dolgokat hoz elő a fajunkból, ez a kommenteken is látszik, egészen s zsigerekig lehatol

 • 2011.03.18 20:39:09Mr. Hilter

  Sőt, talán a szerzőnek is telihold vette el az eszét, nemde? :D

 • 2011.03.18 20:40:33Mr. Hilter

  "A Holdnak a Földre gyakorolt gravitációs erejét ma már nem kérdőjelezik meg." Ezt a cikkből idéztem. :D

 • 2011.03.18 20:40:50wmiki

  nem véletlen, hogy a hold istennőt az érzelmekkel kapcsolják össze

 • 2011.03.18 20:46:29UFP P

  Biztos nem az égbekiáltó faszságok az oka hanem a TELIHOLD.

 • 2011.03.18 20:52:35ern0

  Ez a komment megcsinálta a napom, wmiki, te jössz, vezesd elô az agyatlanságaidat!

 • 2011.03.18 20:54:17Ansys

  Hat ennyi okorseget is reg olvastam.. Mikorbide kattintottam, azt hittem valami pszihologiai cikk lesz, de csak a samankodas.

  Jeleznem, hogy ar-apaly nem csak teliholdkor van, es nem teliholdkor legerosebb, mert teliholdkor a Hold nem lesz nagyobb, csak ngyobb resze latszik! Lol

  Szerintem is a legjobban ugy tenne a szerzo, ha elmenne mondjuk a EzoTV hez, es ott talan kisebb merteku lenne a nepbutitas..

 • 2011.03.18 20:56:27Goompah

  Az asztrológia komoly tudomány, kéretik komolyan venni.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta