HOROSZKÓP

A hajnali telihold felizzítja a levegőt

2010. július 25., vasárnap 15:25

Július 26-án hajnalban telihold lesz, és nem csak a farkasemberek érzik majd úgy, hogy óriási változásokon mennek keresztül. A holdtölte egyébként is sok embert felkavar havonta, ám ezúttal régen érlelődő, gyökeres fordulatokat indíthat útjára.

Rendkívüli hatások

Minden 2010-es évre szóló asztrológiai előrejelzés kiemelten említi a július végi - augusztus eleji időszakot, a rendkívül erőteljes bolygóhatások miatt. Sok évtizednek kell eltelnie ahhoz, hogy hasonló fényszögkapcsolatok alakuljanak ki a lassú bolygók, nevezetesen az Uránusz, a Szaturnusz és a Plútó között. Hozzájuk csatlakozott a Jupiter, valamint rövid időre a Mars és a Vénusz is kifejti hatását ezekben a hetekben. Ezek a konstellációk a szükségszerű megújulást hordozzák magukban, gyökeres átalakulást sürgetve tetteinkben és érzelmi világunk, szeretetünk kifejezésében.

A telihold felerősíti elfojtott ösztöneinket

Telihold

Hónapok óta érezzük, hogy valami változóban van bennünk, körülöttünk, de mintha mégsem történne semmi. Látszólag. Valami nagyobb, átütő fordulatra várunk. Valami olyanra, amit a fenti bolygók energiái beindítanak. A telihold kiteljesíti akaratunkat, vágyainkat, érzéseinket, és már előtte 2-3 nappal érezzük hatását.  Ilyenkor a Nap (férfi) és a Hold (nő) szembenállása felerősíti belső érzelmi konfliktusainkat, elfojtott vágyainkat, ösztöneinket. Az asztrológiában a Hold a Rák jegy uralkodó bolygója, így a Hold változásai – tehát a telihold is – erősebben hatnak azokra az emberekre, akiknek napja, aszcendense, illetve személyes bolygói (Hold, Merkúr, Mars, Vénusz) a Rák jegyben vannak. A mostani telihold a Vízöntőben van, emiatt a Vízöntő jegyűek is erősebben érzik a hatását, illetve azok, akik teliholdkor születtek, vagyis születési képletükben a Hold és a Nap egymással szemben álló jegyekben állt. A feszültséget a Nap-Hold kvadráttal születettek is érzékelhetik, mivel nemcsak teliholdkor kerül a két égitest egymással diszharmóniába, hanem a Hold más fázisaiban is.

A Hold ereje folyamatosan érvényesül

A Hold hatásai közül a legismertebb az árapály jelensége - emellett komoly hatása van a növényekre és állatokra, a női termékenységre és menstruációs ciklusra, sőt, még a hangulatunkra is. Telihold idején a Föld a Nap és a Hold között van. Egyik oldalról a Nap, másik oldalról a Hold vonzóereje hat rá, ezért ellentétes hatásnak van kitéve. Ilyenkor van, aki sokkal nyűgösebb, feszültebb, míg másokra inkább a lassúság, álmosság jellemző. A szervezetet elárasztják ezek az ellentétes energiák, és mindenkinek a lelki és fizikai állapotán múlik, hogyan birkózik meg ezekkel. Valaki rosszul alszik, másnak a feje fáj. Az állatok is nyugtalanul viselkednek. Ilyenkor több gyermek születik, és a statisztikák szerint növekszik a bűnesetek száma. A holdtöltekor gyűjtött gyógynövényeknek nagyobb a hatása.

Babona, vagy természetes ösztön?

Régen az emberek nem törték a fejüket azon, hogy a Hold milyen hatással van az életünkre, a növényekre, és az élőlényekre. Saját megérzéseikre és tapasztalataikra hagyatkoztak, amelyeket továbbadtak gyermekeiknek is. Ma sokan megkérdőjelezik ezeket az ismereteket, csak azért, mert a tudomány nem ismer rájuk magyarázatot. Mítoszok, legendák, mondák váltak belőlük. Korunk egyik problémája, hogy már nem bízunk önmagunkban, saját megítélésünkben. Nem hallgatunk érzéseinkre, elfojtjuk megérzéseinket. Pedig a megérzés nem valami természetfeletti erő, hanem a tudatalatti jelzése.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta