A hajnali telihold felizzítja a levegőt

Július 26-án hajnalban telihold lesz, és nem csak a farkasemberek érzik majd úgy, hogy óriási változásokon mennek keresztül. A holdtölte egyébként is sok embert felkavar havonta, ám ezúttal régen érlelődő, gyökeres fordulatokat indíthat útjára.

Rendkívüli hatások

Minden 2010-es évre szóló asztrológiai előrejelzés kiemelten említi a július végi - augusztus eleji időszakot, a rendkívül erőteljes bolygóhatások miatt. Sok évtizednek kell eltelnie ahhoz, hogy hasonló fényszögkapcsolatok alakuljanak ki a lassú bolygók, nevezetesen az Uránusz, a Szaturnusz és a Plútó között. Hozzájuk csatlakozott a Jupiter, valamint rövid időre a Mars és a Vénusz is kifejti hatását ezekben a hetekben. Ezek a konstellációk a szükségszerű megújulást hordozzák magukban, gyökeres átalakulást sürgetve tetteinkben és érzelmi világunk, szeretetünk kifejezésében.

A telihold felerősíti elfojtott ösztöneinket

Telihold

Hónapok óta érezzük, hogy valami változóban van bennünk, körülöttünk, de mintha mégsem történne semmi. Látszólag. Valami nagyobb, átütő fordulatra várunk. Valami olyanra, amit a fenti bolygók energiái beindítanak. A telihold kiteljesíti akaratunkat, vágyainkat, érzéseinket, és már előtte 2-3 nappal érezzük hatását.  Ilyenkor a Nap (férfi) és a Hold (nő) szembenállása felerősíti belső érzelmi konfliktusainkat, elfojtott vágyainkat, ösztöneinket. Az asztrológiában a Hold a Rák jegy uralkodó bolygója, így a Hold változásai – tehát a telihold is – erősebben hatnak azokra az emberekre, akiknek napja, aszcendense, illetve személyes bolygói (Hold, Merkúr, Mars, Vénusz) a Rák jegyben vannak. A mostani telihold a Vízöntőben van, emiatt a Vízöntő jegyűek is erősebben érzik a hatását, illetve azok, akik teliholdkor születtek, vagyis születési képletükben a Hold és a Nap egymással szemben álló jegyekben állt. A feszültséget a Nap-Hold kvadráttal születettek is érzékelhetik, mivel nemcsak teliholdkor kerül a két égitest egymással diszharmóniába, hanem a Hold más fázisaiban is.

A Hold ereje folyamatosan érvényesül

A Hold hatásai közül a legismertebb az árapály jelensége - emellett komoly hatása van a növényekre és állatokra, a női termékenységre és menstruációs ciklusra, sőt, még a hangulatunkra is. Telihold idején a Föld a Nap és a Hold között van. Egyik oldalról a Nap, másik oldalról a Hold vonzóereje hat rá, ezért ellentétes hatásnak van kitéve. Ilyenkor van, aki sokkal nyűgösebb, feszültebb, míg másokra inkább a lassúság, álmosság jellemző. A szervezetet elárasztják ezek az ellentétes energiák, és mindenkinek a lelki és fizikai állapotán múlik, hogyan birkózik meg ezekkel. Valaki rosszul alszik, másnak a feje fáj. Az állatok is nyugtalanul viselkednek. Ilyenkor több gyermek születik, és a statisztikák szerint növekszik a bűnesetek száma. A holdtöltekor gyűjtött gyógynövényeknek nagyobb a hatása.

Babona, vagy természetes ösztön?

Régen az emberek nem törték a fejüket azon, hogy a Hold milyen hatással van az életünkre, a növényekre, és az élőlényekre. Saját megérzéseikre és tapasztalataikra hagyatkoztak, amelyeket továbbadtak gyermekeiknek is. Ma sokan megkérdőjelezik ezeket az ismereteket, csak azért, mert a tudomány nem ismer rájuk magyarázatot. Mítoszok, legendák, mondák váltak belőlük. Korunk egyik problémája, hogy már nem bízunk önmagunkban, saját megítélésünkben. Nem hallgatunk érzéseinkre, elfojtjuk megérzéseinket. Pedig a megérzés nem valami természetfeletti erő, hanem a tudatalatti jelzése.

Oszd meg másokkal is!
Mustra