GASZTRO RÖVIDHÍR

Mangalica fesztivál a Vajdahunyad várban

2010. február 6., szombat 15:47

 2007. február 5-7 között tartják a hagyományosnak számító Mangalica fesztivált a budapesti Vajdahunyad várában. A fesztivál célja az ősi magyar disznófajta, a mangalica megismertetése, kóstoltatása.

 cikk-tious-rovid

Szombaton délelőtt főzőverseny, majd utána az elkészült pályaművek kóstolása várja a látogatókat.
Élőben is megtekinthető a mangalica maga, malactól a vágósúlyú disznóig.


Igazi családi program, zenével, kézművesek utcájával, gyerekprogramokkal várják a családokat. Még mangalica hot-dog is kapható lesz a kisebbek legnagyobb örömére. Persze nem csak húst kínálnak hússal, de lesznek mézesek, lekvárosok és pálinkások is. Ennek ellenére ez a fesztivál most nem a vegetáriánusok ünnepe lesz, az biztos!


Látogatóknak a belépés ingyenes.
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta