GASZTRO RÖVIDHÍR

Átverés a McDonald’s egészséges zabkásája

2011. március 1., kedd 19:51 |

Egészségtelen és megtévesztő a McDonald's zabkása reggelije. Egyszerű fogással gyors és egészséges reggeli készíthetünk a drága gyorséttermi készétel helyett.

Az étteremlánc legújabb, Amerikában már bevezetett reggelijének leírása 100 százalékban természetes, teljes kiőrlésű zabot, mazsolát, friss áfonyát és ropogós almát ígér. A valóságban azonban zab, cukor, túlédesített szárított gyümölcsök és még 11 olyan dolog kerül tányérunkba, amit nem szeretnénk a konyhánkban látni – írja az Enviromom.

Inkább mi magunk készítsük el

Ez a reggeli müzli majdnem annyi kalóriát tartalmaz mint egy sajtburger és az ára egy dupla hamburgernél is magasabb. Helyette inkább előrefőzött zab, mogyoró, dió, fahéj és valódi szárított gyümölcsökből készítsünk előző este keveréket, amit akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetünk. Ezt csak fel kell önteni tejjel és egy percre a mikróba tenni – tanácsolja a cikk szerzője. Így sokkal egészségesebben, és a gyorséttermi ár töredékéért reggelizhetünk meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta