ÉLETMÓD

A lúgos orvost egy riportban a Duna TV, a Facebookon pedig a barátnője mosdatja

2017. március 19., vasárnap 13:06 |

A Duna TV hamarosan egy riportban biztosít fórumot Bene Krisztiánnak, a másodfokon 9 évre elítélt lúgos támadónak, hogy az igazságszolgáltatás áldozataként álljon a nyilvánosság elé. Teljesen érthető okokból a Nőkért.hu tiltakozásukat fejezték ki és követelik, hogy a közmédia készítsen a társadalmi érdeknek megfelelő, korrekt tudósítást. Mindeközben Bene Krisztián barátnője is kampányba kezdett a Facebookon. Vakkomondor újratöltve.

A legbestiálisabb szerelmi bosszúnak tartott támadásért ítélték 9 évre a férfit, de az ügynek még nincs vége! A hívő, nagycsaládos, egykor sikeres orvos, az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát." - szól a március huszadikán adásba kerülő riport felvezetője, amiben a csatorna szerkesztői még csak meg sem próbáltak semlegesek maradni, hanem egyenesen a vádlottal empatikus hangvételt ütnek meg.

Mindezt  teszi egy köztévé a közpénzéből, egy olyan férfiközpontú társadalomban, mint amilyen a mienk, ahol az áldozathibáztatás a kultúra része, és ahol a sajtó nagy része pont az ilyen jellegű társadalmi beidegződések ellen küzd. A Duna TV szerkesztőit mindez nem érdekelte, ahogy abbéli felelősségük is hidegen hagyta őket, hogy a riportjukkal milyen társadalmi üzenetet közvetítenek, vagy hogy az milyen hatással bírhat a hasonló bűncselekmények áldozataira. Netalántán Renner Erikára, aki A nem az nem blognak azt írta: 

"Végtelenül szomorú és rossz üzenet. Nekem ez borzalmas, de az már mindegy, én már 4 éve ebben a borzalomban élem a mindennapjaimat. Hol így, hol úgy. De, hogy ennek mi az üzenete? Mi az értelme?”Vajon felmerült a csatornánál, hogy mit fognak érezni a hasonló bűncselekmények áldozatai és hozzátartozói?"

És ha még nem volna elég a szürreális eseményekből, akkor ott van Bene Krisztián barátnője is, aki nemrég a Facebookon szabályos kampányt indított a másodfokon is bűnösnek talált férfi védelmében. A nő arra szólítja fel a Facebook közösségét, hogy osszák meg Bene védőügyvédjének a beszédét, mert "Krisztián hatalmas bajban van". Ha ez alatt azt érti, hogy az igazságszolgáltatás végre a helyén kezel egy ilyen súlyos bűncselekményt, akkor igen, Bene Krisztián valóban bajban van. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a Kékfény mosdató riportja, vagy az érzelmes, és amúgy kissé bűnpártoló hangvételű Facebook felhívás a Kúriát, ahol hamarosan folytatódni fog az ügy, nem fogja befolyásolni.

17351207 10211763948124871 50913341 n.png

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés