5+1 tetőterasz, ha város felett bulizna

Ha nyár, akkor kiülős helyek. A fővárosban szerencsére egymást érik a teraszos vendéglátóipari egységek és szórakozóhelyek, és ha úgy tartja kedve, az utca forgalma helyett a nyári eget is bámulhatja a barátaival, hiszen rooftop bárokból sincs hiány, nemrég még tetőterasz verseny is volt

1. Corvin Club

Mi mással kezdhetnénk a felsorolást, hiszen a Corvintető volt az első fecske, és "a nyitás óta egyik legjelentősebb underground szórakozóhellyé nőtte ki magát" - ahogy írják honlapjukon. Ha megunná a  600 m2-es tetőteraszt, akkor sincs baj, hiszen ott van a klubrész, ahova be lehet menekülni, ahol egyébként rendszeresen lépnek fel külföldi előadók. Ó, és Budapest Rooftop Cinemáról meséltünk már? Bizony, a filmrajongók is megtalálják itt a számításukat, és a nyári bakancslistájára nyugodtan írja fel a tetőmozizást is. Sőt, a tetőjógázást is odafirkanthatja, itt most szombaton lesz először ilyen esemény. És még valami, ha zártkörű bulira vágyik, terembérlésre is van lehetőség.

corvin
Corvin Club / Facebook

Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.

Nyitva tartás:  programfüggő

Honlap:  www.corvinteto.hu

2. Gozsdu Sky Terrace

Pont a bulinegyed középen ne lenne tetőteraszos bár?! Ugye, hogy ugye. És ha a hűvös idő beköszöntével se mondana le a rooftopozásról, akkor itt a helye, a honlap szerint ugyanis "a fedett-fűtött panorámás tetőteraszként" is várják a vendégeket ősszel és télen is. A helyszínről állítólag a Citadellára is rá lehet látni, ami pedig a programokat illeti minden csütörtökön deep house party van, pénteken, szombaton házibuli zenék szólnak, és ha jól látjuk, hétvégenként all you can eat reggelire is lehetőség van.

guzsdu
Gozsdu Sky Terrace / Facebook

Cím: 1075 Budapest, Holló utca 6.

Nyitva tartás: mindennap 17:00-02:00

Honlap:  gozsdu-skyterrace.hu

3. Liebling terasz

A Fogasház megvan, ugye? Na, ennek a szomszédságában van a Liebling, ahonnan egy csigalépcsőn lehet feljutni a teraszra. Jó, a kilátás picit korlátozott más rooftop bárokhoz képest, de egy kellemes nyáresti italozáshoz erre nem is biztos, hogy szükség van, a borostyánnal futtatott kovácsoltvas rácsnak is meg van a hangulata.. A Lieblingben az italozás mellett persze enni is lehet, és zenés programok is vannak.

liebling
Liebling / Facebook

Cím: 1073 Budapest, Akácfa utca 51.

Nyitva tartás: H-K: 16:00-01:00, P-Szo: 16:00-03:00, V: 16:00 pm-01:00

Honlap: fogashaz.hu/liebling

4. 360 Bár

Az Andrássy út környékén tekereg? Ha betér a Párizsi Nagyáruház jobb szárnyába és felliftezik a tetőre, végre más szemszögből is megnézheti a környéket, és igen, jól sejti 360 fokos kilátásban gyönyörködhet, ha célt ér. Az egy dolog, hogy inni és enni lehet  a csodás panorámát bámulva, de vannak zenés programok, sőt, rooftop jóga is. A belépés hétvégén és kiemelt programjaikra 1000 Ft.

360
360 Bar / Facebook

Cím:  1061 Budapest , Andrássy út 39.

Nyitva tartás:  H-Sze: 14:00-00:00, Cs-Szo: 14:00-02:00, V: 12:00-00:00

Honlap:  www.360bar.hu

5. High Note Sky Bar

Még egy hely 360 fokos panorámával, ami ráadásul nincs is messze a 360 Bártól, így egy kis sétával duplázhat is. Esetleg közben beugorhat a Szent István Bazilikába is, ha annyira megszállott kilátásrajongó. De vissza az Aria Hotel Budapest tetején található High Note Sky Barhoz: a tetőteraszon a nyáron nyitottan, télen pedig üvegtetővel fedetten működik két pavilion, ezeket a télen és nyáron egyaránt nyitottan működő „open air” terasz kapcsolja össze, és van két privát panoráma terasz, ha szűkkörben szórakozna, lazulna. És nem hiszi el, de itt van lehetősége kipróbálni a rooftop jógát.

high note sky bar
Darabos György / High Note SkyBar, Facebook

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Nyitva tartás: mindennap 11:00-24:00

Honlap:   www.highnoteskybar.hu

+1 A38

A főváros egyik legjobb koncerthelyszínét nyilván nem kell bemutatni, és az sem újdonság, hogy aki akar egy jó kis vacsorázással is összekötheti az esti csapatást. A nyári szezonban azonban nemcsak a hajó gyomrában lehet szórakozni, ott van az orr- és tetőterasz is olyan bulisorozatokkal mint a Random Trip, a Lick The Click Sunburst! vagy a Sunday Sessions Dj Palotaival. Mindkét helyszín saját bárral is rendelkezik, és ha még több kultúrára vágyik, a kiállítóterembe is benézhet.

A38
A38 Hajó / Facebook

Cím:  1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő

Nyitva tartás:  programfüggő, az étterem mindenesetre hétfőtől szombatig délelőtt és este 11 között van nyitva.

Honlap:  www.a38.hu

És végül íme egy térkép, ahol mindegyik helyet feltüntettük:

Oszd meg másokkal is!
Mustra