Aláírást gyűjtenek a munkahelyi magassarkúzás ellen

Százezren írták alá az Egyesült Királyságban azt a petíciót, ami arra kéri a kormányt, ne adjon szabad kezet az országban lévő munkáltatóknak abban, hogy előírják a női beosztottjaiknak a magassarkú viselését. Mivel elérték a hat számjegyű csatlakozót, ez azt jelenti, hogy a kérést felterjesztik a parlament elé is.

Az aláírásgyűjtést Nicola Thorp indította azután, hogy hazaküldték munkahelyéről, mert nem magassarkú cipő volt rajta. A nő ideiglenesen egy pénzügyi cég, a PwC recepciósaként dolgozott, az aznapi bért pedig meg sem kapta, mivel öltözéke nem passzolt az őt kiszervező Portico dresszkódjába .A jelenlegi szabályozás szerint az Egyesült Királyságban egy munkáltató elbocsáthat valakit, ha az megszegte az előírt öltözködési szabályokat annak ellenére, hogy korábban már figyelmeztették, és elegendő időt adtak a hiba korrigálására.

50620971
Yale Joel / Europress / Getty

„A munkahelyi öltözéket szabályozó törvényeket úgy kéne módosítani, hogy a nőknek lehessen választási lehetőségük, és viselhessenek lapostalpút, ha éppen azt szeretnének. A mostani dresszkód avítt és szexista" - nyilatkozta, indoklása pedig egybecseng Nicola Gavinsével, akiről nemrég megírtuk, egy Karl Lagerfeld cipő törte véresre a lábát egynapi pincéreskedés után.

 A BBC-nek adott interjújában Thorp elmondta, azt mondták, 5-10 centis sarok között választhat, mire ő felvetette, hogy a férfiakra nem vonatkoznak ilyesfajta szabályok. „Azt mondtam, ha tudnak egyetlen értelmes okot adni arra, hogy a munkámat illetően miben hátráltat az, hogy lapostalpúban vagyok, akkor elfogadom a kérésüket. Persze, hogy nem tudtak. Kilenc órán át kellett volna vendégeket kísérgetnem a tárgyalókba. Nem voltam erre képes" – tette hozzá.

Ön mit gondol?

Oszd meg másokkal is!
Mustra