ÉLETMÓD

Ennyivel könnyebb a fogyás, ha több vizet iszik

2016. március 5., szombat 10:14

Különösebb erőfeszítés nélkül fogyni olyan, mint a Facebookot átpörgetni úgy, hogy ne fussunk bele egyetlen politikai csatározásba sem: elérhetetlen álom csupán. Erre azonban most eléggé rácáfol az Illinois-i Egyetem kutatócsoportja: a Women's Health szerint ők ugyanis arra jutottak, hogy a sima csapvízben rejlik a titok.

A tanulmányukban, amit egyébként a Human Nutrition and Dietetics nevű kiadványban tettek közzé, egészen pontosan 18 311 amerikai ivási és étkezési szokását figyelték meg 2005 és 2012 között. Arra kérték az alanyokat, hogy vezessék, hogy mennyit ettek és ittak 24 óra alatt.

GettyImages-512387418
Fotó: Europress / Getty

Miután elemezték az adatokat, rájöttek, hogy amikor az emberek 1-3 pohárnyi vízzel többet ittak, akkor naponta átlagosan 205 (legtöbbször gyorskajában és cukros üdítőkben megbúvó) kalóriával kevesebbet fogyasztottak. Hogy mit jelent ez? Azt, hogy ezzel a módszerrel hetente 1400 kalóriával kevesebbet vittek be, illetve az is kiderült, hogy akik többet isznak, kevesebb zsírt, cukrot, sót és koleszterint tömtek magukba.

Azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy olyan is van, hogy túl sokat iszik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés