ÉLETMÓD

Ennyivel könnyebb a fogyás, ha több vizet iszik

2016. március 5., szombat 10:14

Különösebb erőfeszítés nélkül fogyni olyan, mint a Facebookot átpörgetni úgy, hogy ne fussunk bele egyetlen politikai csatározásba sem: elérhetetlen álom csupán. Erre azonban most eléggé rácáfol az Illinois-i Egyetem kutatócsoportja: a Women's Health szerint ők ugyanis arra jutottak, hogy a sima csapvízben rejlik a titok.

A tanulmányukban, amit egyébként a Human Nutrition and Dietetics nevű kiadványban tettek közzé, egészen pontosan 18 311 amerikai ivási és étkezési szokását figyelték meg 2005 és 2012 között. Arra kérték az alanyokat, hogy vezessék, hogy mennyit ettek és ittak 24 óra alatt.

GettyImages-512387418
Fotó: Europress / Getty

Miután elemezték az adatokat, rájöttek, hogy amikor az emberek 1-3 pohárnyi vízzel többet ittak, akkor naponta átlagosan 205 (legtöbbször gyorskajában és cukros üdítőkben megbúvó) kalóriával kevesebbet fogyasztottak. Hogy mit jelent ez? Azt, hogy ezzel a módszerrel hetente 1400 kalóriával kevesebbet vittek be, illetve az is kiderült, hogy akik többet isznak, kevesebb zsírt, cukrot, sót és koleszterint tömtek magukba.

Azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy olyan is van, hogy túl sokat iszik.

Blogok, amiket olvasunk

STíLER 5 tipp úszógumi ellen

Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni? Ez az öt tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

MÁS TÉSZTA Bögrés kefíres süti

Akkorát estem, hogy muszáj volt sütnöm valami vigasztalót. De isteni reggelire vagy vendégvárónak egy pohár finom tea mellé is.

HATÁRÁTKELŐ Los Angelesben az élet...

Egy idő után nem mondod az itthoniaknak, hogy jól vagy, mert mindenki csak arra vár, hogy mondjak végre valami rosszat
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés