Fusson télen is, jó lesz!

Bár sokan megfogadják szilveszterkor, hogy az új évet aktív sportolással indítják, ezek a kezdeményezések gyakran hamar elhalnak: januárban nem igazán érezzük magunkban az erőt, hogy nekivágjunk egy "szigetkörnek", a tavaszi futóversenyekre aztán meg kapkodva készülünk fel.

Egy kis bátorításként – és pár hasznos, profi tippért – megkérdeztünk három olyan szakembert, akik nem csak elméletben tudják, mit jelent a téli futás.

Szűcs Csaba magyar maratoni csúcstartó, a Spuri futóbolt vezetője például teremben nem szívesen futotta volna le a napi 30-40 kilométerét, Zsirai Milán ex-triatlonversenyző és CrossCore edző szerint a mozgás egyszerűen mindig öröm, Protzner Anna pedig egy terhelésdiagnosztikai labor munkatársaként tisztában van azzal, mik lehetnek a kültéri sportok előnyei.

A lényeg: induljon el bátran januárban is bármelyik közeli erdőbe, rétre kocogni (főleg, ha a nap is süt), csak öltözzön fel rendesen! És melegítsen be! További részletek, és az, hogy mit profitálhat abból, ha van ereje nekiindulni – már az elvégzett munka fölött érzett büszkeségen túl –, a videóból kiderül! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra