Edzőteremteszt: a Life1 Nyugati lett az új kedvencünk

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni, a Life1 Nyugatit sajnos nem.

Bár AYCM kártyával nem lehet igénybe venni a Life1 legújabb termének szolgáltatásait, mindenképp meg akartam nézni, mert már egy ideje láttam a Facebookon, hogy nyitni fog a Nyugati téren egy terem és egyre több ismerősöm kérdezte, megyek-e, voltam-e már, milyen?

Kivártam, míg a nyitás után eltelik 1-2 hét, hogy a működés beálljon a normál kerékvágásba, aztán igénybe vettem az ingyenes próbalehetőséget. Ezt ajánlom önnek is, mert kapásból 3100 forintot spórol, és ne tévessze meg, hogy azt írják, a pécsi terembe szól a próbalehetőség, mert a Nyugati téri terembe is érvényes. Ráadásul első látogatás alkalmával a termet és egy csoportos órát is ki lehet próbálni egyszerre, nem kell dönteni a kettő között.

A Life1 Nyugati a Skála épületének második szintjén található, egy külső lépcső visz fel, kábé az órától. Tudják melyiktől. Impozáns, mindennek új illata van, minden ki van találva: a padlószőnyeg pozitív üzenetei és színvilága illik a világító fehér recepciós pulthoz és a falak színvilágához is, már belépni is jó érzés. Rengeteg futópad van (közel 20), sok ellipszisgép, lépcsőzőgép, tehát a kardiórészleg rendesen fel van szerelve. Szokatlanul nagy, puha, színes szivaccsal fedett területet hagytak a hasazáshoz, talajgyakorlatokhoz, van crossfit részleg is, minden nagyon szellősen van elrendezve, minden tiszta és új. Az egész csodás...persze lehet, hogy csak a két héttel ezelőtti rossz élményeimhez képest nagy a kontraszt. Erőfejlesztő gépekből és kézi súlyzókból is rengeteg van, minden szépen elrendezve, sorban. 

Az öltöző is szuper, tiszta, fehér szekrények, tágas terek, hajszárítók várják az embert. Egy furcsa részlet van csak: lakatot vagy vinni kell, vagy venni, vagy bérelni. Ilyet eddig csak Máltán tapasztaltam egy edzőteremben, ahol aztán elég sok eurót otthagytam lakatra, mivel nyilván mindig elfelejtettem magammal vinni azt, amit korábban vettem. Itt erre az esetre van bérlés 200 forintért, és van lakatfal is, ahol az ember simán otthagyhatja a saját lakatját és akkor tuti nem marad otthon. Probléma lehet még az ár: a prémium kategóriás edzőteremhez magas árak járnak, dehát valamit valamiért: egy havi bérlet 18 000 forint, napijegy 1900 forint, de egy öt alkalmas aerobik- vagy kondibérlet nem is rossz üzlet 7500 forintért. És hogy jön ki a második alkalomra 3100 forint, ha csak 1900 forint egy napijegy? Hát úgy, hogy 200 forint a lakat, 1000 forint pedig a kártyakészíttetés, amit nem lehet megúszni és soha nem is kapja vissza az ember az árát. A kártya egyébként arra is jó, hogy bejussak a forgóvillán és a proteinbáros fogyasztást ráírassam, hogy kilépéskor fizethessem ki. Arra viszont már nem jó, hogy a lakatért ne kelljen letétként egy igazolványt leadni és a szekrények se nyithatók vele.

Én némi nézelődés – és ámulás – után bementem egy TRX órára. (Nekem különösen tetszik, hogy négy típusba sorolják a csoportos órákat, és mindegyik máskor kezdődik: a nagyterem órái egészkor, a funkcionális teremé negyedkor, a spinning félkor, a body& mind órák pedig háromnegyedkor kezdődnek). Éppen nem késtem el, de még utánam is érkeztek, az óraadó mintha kicsit feszült lett volna ettől, meg attól, hogy 14-en voltunk, ami nagyon soknak bizonyult. Bár a Life1 Nyugati funkcionális terme nagyobb, mint más termekben, de még így sem elég ennyi embernek, pedig ez még nem teltház, elvileg 18-an férnek el (a nagyteremben meg 80-an, az is durva, de az a terem tényleg hatalmas). Sok volt a kezdő, ami alapvetően jó dolog, mert minél többen ismerkednek a sporttal, annál jobb! Az edző nagyon jól és türelmesen magyarázott, motivált, kézben tartotta a dolgokat. Viszont a tömeg és a sok magyarázat miatt kicsit kevésbé fáradtam el, mint szoktam és nem tetszett, hogy a nyakamban lihegett több másik résztvevő.

Második alkalommal egy köredzésre neveztem be, amin szerencsére csak négyen voltunk és így lehetőség nyílt az új őrület, a RIP kipróbálására (a RIP egy új TRX eszköz, mely rugalmas ellenállást biztosít). Nagyon jól felépített köredzés volt, ezen is remekül éreztem magam, és ezután már jött az izomláz is. Összességében szerintem kiemelkedően jó terem a Life1 Nyugati, és reményeim szerint visszatérek még, ugyanis mindenképp ki akarom próbálni a "video cyclingot", vagyis a spinningórán egy projektorral látványos utakat, tájakat vetítenek a spinnerekkel szembeni falra), a kangoo-t és még kísérleteznék a RIP-pel is.

Cím: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-2. (II.-III.emelet)

Honlapwww.life1.hu

Nyitva tartás: H-P: 6.00-23.00 Sz-V: 8.00-20.00

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: Napijegy 1900 forint, a 30 napos aerobik/fitneszbérlet 18 000 forint. Havi fitneszbérlet 21 000 forint, és ha egész évre szerződik, akkor csak 17 000 forint, de ez érvényes a Corvin Wellnessbe és a pécsi Life1-be is. Az első alkalom ingyenes (regisztráció után), de másodszor ki kell váltani egy 1000 forintos klubkártyát és onnantól a lakatbérlés is 200 forint alkalmanként. További árak itt!

Recepció: 5/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont

Tisztaság: 5/5 pont

Ajánlanám ismerősnek? Igen

Parkolás: a környéken 440 forint per óra 

Szolgáltatások: sokféle csoportos óra a spinningtől a TRX-en át a DeepWorkig (heti órarend itt) négy teremben, rengeteg kardiógép, erőfejlesztő gépek, kézi súlyzók

Extrák: szolárium (300 forint/3perc), ingyen wifi, személyi edzés (5000 forint/óra), két finn szauna, vitaminbár

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra