9+1 étkezési szabály világutazóknak

Nem tudjuk, hogy vannak vele, de mi szeretjük a külföldi kultúrákkal kapcsolatos érdekességeket. Éppen ezért örültünk, hogy belefutottunk a Wimdu blogon egy olyan infografikába, ami tíz ország (másoknak talán furának tűnő) étkezési szokásait mutatja be. A listán helyet kapott a mi sörkoccintással kapcsolatos tilalmunk is, de többek között az is kiderül, hogy Angliában nem illik evőeszközt használni a spárga elfogyasztásához. Még több érdekesség a hajtás után!

A külföldre történő utazások előtt illik felkészülni – és ennek része az is, hogy utánanézünk, mit szabad és mit nem az adott országban. Ebben segíthet az alábbi ábra is, amiből megtudhatjuk, hogy Franciaországban nem illik az ölünkben pihentetni a kezünket, alkarunak/csuklónknak az asztalon kell nyugodnia ha éppen nem eszünk, Németországban a vágás helyett elvileg villával kéne összetörni a krumplit, Nagy-Britanniában kézzel eszik a spárgát, Spanyolországban pedig nem ildomos rögtön az étel befejezése után felállni az asztaltól.

Tim Graham / Europress / Getty

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy az 1848-49-es szabadságharc véres leverése óta nem koccint sörrel a magyar (elvileg csak 150 évig, de van, aki még mindig tartja), de azt vajon gondolta volna, hogy Mexikóban evőeszközök helyett a kezét illik használnia a tacoevésnél? És itt nincs vége, Grúziában egyszerre kell ledönteni a bort a nagyobb összejöveteleken, ha sorakoznak a tósztok, Japánban igazi bunkóság a rizskupacba állítva hagyni az evőpálcikáját, Koreában ne egy, hanem két kézzel fogja meg az ételt, amit önnek adnak, Thaiföldön pedig ne akarja villával a szájához emelni a falatot – azt csak arra használja, hogy rákotorja vele az ételt a kanálra.

Mi egyébként már csak azt várjuk, mikor jelenik meg ilyen illemtankönyv, amiben írnak arról, hogy szükséges-e megvárni, amíg a társaság befejezi az előétel beinstagrammozását vagy egyáltalán hagyhatjuk-e a telefont az asztalon evés közben.

Wimdu.com
Oszd meg másokkal is!
Mustra