Nem kell szakítania a csokival, ha fogyózik!

A Daily Mail cikke nagy lelkesedéssel töltött el minket, ugyanis azt állítják, a fogyókúra alatt sem kell teljesen lemondani a csokoládéról és egyéb szénhidrátokról, mert bűnözés nélkül nem lehet sikeres a diéta. Persze ezt már eddig is tudtuk, de jó, ha az ilyesmit többször, többen is bebizonyítják. 

A Pennsylvania-i Egyetem táplálkozási zavarokkal foglalkozó centruma szerint azok az emberek, akik valamilyen divatos diétával fogynak le, 65 százalékban 3 éven belül visszajutnak kiinduló súlyukhoz. Ehhez képest, egy brit tanulmány szerint a Nutracheck nevű kalóriaszámláló program használói közül 86 százaléknak sikerült úgy lefogynia, hogy közben csokoládét, rágcsálnivalót és egyéb elvileg tiltólistás dolgokat fogyasztottak. A fogyókúrázók 85 százaléka azt állította, hogy hetente egyszer legalább fogyasztott csokoládét, minden harmadik ember pedig a legtöbb napon fogyasztott.

shutterstock 115037254

Emma Brown dietetikus megerősítette, azok akik a teljes megvonás helyett egy keveset esznek nem kívánatos ételcsoportokból is, nemcsak, hogy fogyni fognak, hanem tovább is képesek megtartani a súlyukat. "Majdnem minden divatos diétához tartozik egy tiltólista azokkal az ételekkel, amelyeket mindenképpen kerülni kell" - tette hozzá.  A szakember szerint nyugodtan lehet például sajtot és bort is fogyasztani, csak bele kell számolni a napi kalóriamennyiségbe, és sem szabad "jó" és "rossz" élelmiszerekre sem osztani, amit elfogyasztunk: csak az a fontos, hogy mennyit eszünk és milyen gyakran.

Hozzátette, akik megtagadják bizonyos élelmiszerek fogyasztását, összekapcsolják pszichésen a fogyókúrát az éhezéssel, lemondással és negatív érzésekkel. Ehhez képest, ha nem mond le teljesen bizonyos kívánatos élelmiszerekről, akkor nem rögzül ez a káros gondolkodásmód. A rossz hír tehát, hogy csokoládét zabálva továbbra sem lehet lefogyni, a jó viszont, hogy ésszel fogyasztva valóban segíthet a fogyás eredményének hosszú távú megtartásában.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra