Edzőteremteszt: WorldClass Marriott

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Ha már úgyis belejöttem a hotelekben található edzőtermek tesztelésébe, ismerőseim ajánlására a World Class Health Academy-t vettem célba, mely Budapest belvárosában, a Marriott Hotel félemeletén található. Nem utolsó élmény egy luxushotel lobbiján átsétálni és egy ennek megfelelően kialakított, stílusos terembe érkezni. Valamiért azt képzeltem, hogy az edzőterem alapterülete nagy lesz, úgyhogy kicsit meglepődtem, hogy mindössze egy apró terem van a csoportos óráknak fenntartva és egy egész kis helyiségbe zsúfolták össze a gépeket.

Az öltöző nagyon rendben van, egyszerűen tökéletes (ha éppen nem akarnak ötnél többen öltözni, egyébként kicsit szűkös), és a nyújtásnak fenntartott kisterem is nagyon szép, de a gépek részlege nagyon kicsi. Furcsamód még így is volt a modern és jó állapotú futógépek közül szabad csúcsidőben, és pazar a kilátás, szóval nincs okom panaszra. Egy komoly edzésre itt nem nagyon van lehetőség (hacsak nem kreatív a szabadsúlyokkal), de ha kardiózna, aztán kicsit átmozgatná tagjait, akkor épp megfelelő ez a terem.

Ami a wellness részleget illeti: elvileg AYCM kártyával nem lehet használni (egyébként egy jakuzzi, egy gőzkabin és egy finn szauna van), gyakorlatilag azonban az öltözőből át lehet sétálni, nem állja útját senki. Nem akarunk senkit arra biztatni, hogy olyan szolgáltatást vegyen igénybe, amire nem jogosult, de ha egyet csobbanna a jakuzziba zuhanyzás után, nem fogja senki észrevenni.

A csoportos órákon nagyjából 12-16 ember vehet részt, mert nem férnek többen a hangulatos, sötét színekben úszó terembe, ezért aztán nem árthat, ha előre bejelentkezik. Ezt nem tudtam és el is késtem, de még így is szorítottak nekem helyet a bodyART-on. Maga az óra nagyon jó volt, az instruktor, Párdi Erika nagyon kedves,mégis határozott) volt. A mozgás kilazította és erősítette az izmaimat, kifejezetten jólesett, és másnapra még izomlázam is lett a karomban, combomban.

Ha a belvárosban jár és van All You Can Move kártyája, mindenképp érdemes benézni, nagyon hangulatos úgy mozogni, hogy a lába előtt hever a város. A bodyART-on kívül választhat TRX-et, táncos órákat. Gyakorlatilag minden van, mi szem-szájnak ingere, és időben is elég nagy a szórás, akár délelőttre is találhat érdekes órát (itt az órarend).

Cím: Apáczai Csere János út 4-6., 1052 Budapest

Honlapwww.worldclass.hu

Nyitva tartás: Hétfő- Péntek: 06:00 - 22:00 Szombat - Vasárnap : 08:00 - 21:00

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Ajánlanám ismerősöknek? Igen.

Árak: Az első alkalom ingyenes, de be kell jelentkezni. Utána ajánlatot kell kérni és klubtagságot vásárolni (ami lehet érvényes egy, két, vagy a világ összes World Class termébe). Egy féléves tagság most heti három Booty Mania tréninggel 79 000 forint. A hotel vendégei 3750 forintért válthatnak napijegyet.

L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 10 900 forintos kártyával már elérhető, de ebben nincs benne a wellness- és törülközőhasználat.)

Recepció: 4/5 pont, lehetnének kedvesebbek és informatívabbak

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont, mert nagyon kicsi az egész edzőterem. Mondjuk a kilátást nehéz überelni.

Gépek állapota: 4/5 pont, mert kevés a gép

Öltöző: 5/5 pont, nagyon menők és tágasak a szekrények, szép és tiszta a zuhanyzó, sok a tükör.

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: a környéken problémás és drága (kevés a parkolóhely és 8:00-tól 20:00-ig óránként 440 forint a parkolás). Jöjjön tömegközlekedéssel.

Szolgáltatások: 14 Schwinn teremkerékpár, csoportos órák (jóga, Dance Mix, Cycling, Pump, Booty-Express, Core-Express, X-Fit, Pilates, AB-Revolution, Zumba) 12-15 résztvevővel (bejelentkezés alapján), edzőterem Nautilus erősítő- és kardiógépekkel. Közel 20 erőgép, 5 futógép, 4 kerékpár, 2 elliptikus tréner, 2 taposógép, kézisúlyzók. Ingyenes ballonos víz van. Törülköző 500 forint, ha nem klubtag. Fehérjebár nincs, de vizeket, üdítőket lehet kapni.

 Extrák: személyi edzés, szolárium, masszázs, jakuzzi, gőzkabin, WiFi.

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek