Itt a kutyabarát strandok 2015-ös listája

Ahogy tavaly, úgy idén is összeállította az EB OVO azon strandok listáját, ahova nyugodtan beviheti a kutyáját is, ha szeretné. A térképen nemcsak a 30 helyszín található meg, de kiderül róla az is, hogy a Balatonban (ahogy általában más természetesen fürdőhelyeken sem) nem fürödhet együtt a házi kedvenccel, kivéve, ha hajóról mennek be a vízbe.

És hogy ez miért van így? A Balatontipp.hu összefoglalója szerint ha a területet fürdésre jelölték ki, akkor egyértelműen tiltott bármilyen kisállat nemcsak vízbe engedése, de a strandra történő bevitele is, ugyanakkor a kapcsolódó BM-rendelet alapján kijelenthető: a természetes vizekben nemcsak a kijelölt helyeken lehet fürdeni, hanem mindenhol, ahol nem tilos. A kivételekről és a tiltásokról itt és itt szerezhet infókat, de érdemes az illetékes önkormányzatoknál is utánakérdezni, még mielőtt megbüntetnék.

EB OVO kutyabarat strand 2015 .png
EB OVO

A sajtóközleményből kiderül az is, hogy egyre több a kutyabarát camping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek. Ha bővítené a listát, ezen az email címen várják a visszajelzéseit.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek