Ilyen lenne az élete máshol

Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy vajon milyen lenne az életük, ha nem Magyarországon élnének. Sajnos egy részük meg is tette az első lépéseket, az álmodozóknak viszont van egy jó hírünk: a Design Taxin bukkantunk a My Life Elsewhere (Az életem máshol) honlapra, amelynek segítségével úgy tudhatja meg, hogy mi vár önre a Föld másik felén, hogy egy métert sem kell megtennie.

A weboldalt Jason Horsley fejlesztette és elég egyszerűen működik: felismeri, hogy éppen hol tartózkodunk, a lenti listából pedig kiválaszthatjuk, hogy ehhez képest hol lennénk legszívesebben. Amellett, hogy megtudhatjuk, mennyivel is keresnénk többet és élnénk tovább, de az energia- és ivóvíz-fogyasztásunkról is képet kapunk. 

Próbaképpen kiválasztottuk Németországot, hogy kicsit fájjon a szívünk és Kenyát, hogy megtanuljuk értékelni azt, amink van. Ha nyugatra költöznénk, kétszer akkora lenne a fizetésünk, 5 évvel tovább élnénk, viszont 97,4%-kal több villamosenergiát fogyasztnánk. Bár valószínűleg már nem érinti önt, de harmadával csökkenne az esélye annak, hogy csecsemőkorban elhalálozik, ami viszont érdekesebb lehet, 49.5 százalékkal kisebb lenne az esélye a munkanélküliségre is. Jó, ha tudja, hogy Németországban ajánlott nem késni a találkozókról; hogy ne érintse meg a partnerét beszélgetés közben, és ne viseljen feltűnő ékszert vagy órát. A krumplit a villával, ne a késsel vágja fel, és kézzel soha ne egyen.

nemeto
mylifeelsewhere.com

Kenyában részben fordított a helyzet: 90%-kal kevesebb pénzt keresne ott, cserébe 12 évvel korábban meghalna. Keserédes hír: 96%-kal kevesebb áramot fogyasztana az afrikai országban, de valószínűleg azért, mert nincs is kiépítve a hálózat. A jó minőségű ivóvízhez 40%-kal nehezebben jutna hozzá, és nyolcszor nagyobb valószínűséggel halt volna meg csecsemőként. Ha Kenyában jár, nőként öltözzön visszafogottan és ne adjon vagy fogadjon el ajándékot a bal kezével, étkezésnél pedig engedje, hogy a legidősebb férfi nyissa meg a sort.

kenya
mylifeelsewhere.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek