Londonban egy nap alatt is szét lehet nézni

Londonban turistáskodni egy nap alatt elsőre lehetetlen küldetésnek tűnik, de igazából ennyi idő alatt is rengeteg dolgot láthat. Mikor kimentünk megnézni a Huawei új, P8-as telefonját, amit ki is próbálhattunk, úgy gondoltuk, hogy a szuper kamerát a londoni nevezetességeken lehet majd a legjobban tesztelni. Igen ám, de (nem is egészen) egy nap alatt mit lehet ott látni? Kiderült, hogy sokat. Ráadásul legalább azt is tesztelhettük, hogy mit is tud a bemutatott készülék, ha fotózásról van szó. 

London kezdőknek

Két típusú napijegy vásárolható, az egyikkel csak a felszíni tömegközlekedést használhatja, a másikkal az összeset. Ha csak egy napja van, akkor a metrót javasoljuk, amivel tényleg bárhova eljuthat nagyon gyorsan, és nem is annyira bonyolult használni, mint amennyire elsőre tűnik a metrótérkép alapján. Mi a túránkat a London Bridge megállónál kezdtük, ahol a Temze partján egy rövid sétával a HMS Belfast hadihajó mellett juthat el a Tower hídig, aminek a tetejéről egész Londont beláthatja. Előre szólunk, hogy üvegjárda is van, ezért aki tériszonyos, annak nem biztos, hogy ez lesz a legjobb szórakozás, főleg, hogy a láthatatlan járda néha nyikorog is. A Tower híd mellett magát a Towert is megnézheti, ha sok az ideje, akár be is mehet, de érdemes előre jegyet venni, úgy olcsóbban juthat be a koronázási ékszereket is megtekinteni. Ha a Tower előtt metróra száll, néhány megálló alatt eljuthat a Westminsterhez, ahol a parlament és a Big Ben mellett a Westminster apátságot is láthatja, ha pedig kedve tartja, átsétálhat innen a London Eye-hoz. Egy megálló a Westminstertől a St James Park, ott etethet mókusokat és meglátogathatja a Buckingham Palotát. Ha még van ideje, akkor akár át is sétálhat a Piccadilly Circusre és bevetheti magát a Sohoba, vagyis a bulinegyed angol megfelelőjébe.

London haladóknak

Ha már letudta a fő látványosságokat, akkor ne hagyja ki a Camden piacot és környékét, ahol az egészen gagyi szuvenírektől kezdve az antik tárgyakon át az egészen modern designtermékekig tényleg mindent megtalál, miközben a piac ételsorán már attól jóllakik, ha csak körbemegy és elfogadja a nézelődőknek osztogatott kóstolókat. Ezután szálljon hajóra, és a csatornán keresztül menjen el Little Venice-ig. Közben áthalad majd a Regent's Parkon és az állatkert szélén, és megnézheti, milyen klasszul be lehet rendezni egy, a csatornán ringatózó lakóhajót, hogy London közepén éljenek a tulajdonosaik teljesen vidéki hangulatban. Persze azért a luxusházakat is látni fog útközben. Ha már az összes múzeumot is bejárta, akkor pedig a londoni Hunterian Museumot ajánljuk, ami az orvostudományok történetéven foglalkozó hatalmas gyűjtemény: régi orvosi műszereket láthat (amik mai szemmel inkább kínzóeszköznek néznek ki), és olyan betegségekről is megtudhat mindent, amknek eddig a létezéséiről sem hallott. Hipochondereknek nem ajánlott, de aki csak a vért vagy a tűt nem bírja, a kiállítást még bírni fogja.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra