Egy madzag is elég a laposabb és feszesebb hashoz

Ha megkérdeznek valakit, hogy melyik testrészével nem elégedett, akkor a legtöbben valószínűleg a hasukat mondják. A lapos, kockás és vagy feszes hashoz a megfelelő gyakorlatok mellett az étkezésre is oda kell figyelni, ez nem titok. Sammy Margo gyógytornász szerint azonban van egy egyszerűbb módszer is azok számára, akik időhiányban szenvednek - írja a Daily Mail. Nem, természetesen nem a különböző csodagyógyszerekre gondolt, és a megoldás tényleg pofonegyszerű, csak egy megfelelő méretű madzagra van szüksége. 

De nézzük a részleteket: először is húzza be a hasát amennyire csak tudja, majd félig engedje vissza, és kösse magát körbe a zsinórral, úgy, hogy ha egy kicsit is elengedi magát, feszüljön. Margo szerint ezt bármilyen hétköznapi tevékenység viselheti a madzagot, akkor is ha sétál, az irodában ül vagy éppen otthon tesz-vesz.

És meddig kell viselni? Ameddig csak bírja - állítja a szakértő. Hozzátette, a madzagos megoldással nemcsak a hasunk és úgy általában a törzs- vagyis core izmaink lesznek megdolgoztatva, hanem a tartásunk is szebb lesz. A megfelelő tartás pedig nemcsak a gerincünk miatt fontos, de egyenes háttal sokkal soványabbnak tűnünk, mert nem dülled ki a hasunk, és persze magabiztosabbnak is tűnünk.

Még nincs vége! Új-zélandi kutatók szerint a rossz tartás miatt depressziósabbnak, dühösebbnek érezhetjük magunkat, a libidóra is rossz hatással van. Sőt, ha valaki nem húzza ki magát rendesen, sokkal csúnyábban beszél, magába fordul, és a diákok között is jobban teljesítenek azok, akik odafigyelnek a helyes testtartásra. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra