Így készül a mekis húspogácsa!

Ön is találkozott már a McDonald's csirkefalatok készítéséről készült fotóval amelyen valami gusztustalan rózsaszín massza tekereg kifelé a csövön? Mi elmentünk Ennsbe, egy kis osztrák településre, ahol a McDonald's számára dolgozzák fel a marhahúst, hogy megnézzük, tényleg ezt esszük-e. Szerencsére nem.

Az OSI enns-i üzeméből az árut egész Európába terítik. Az amerikai cég 75 országban áll kapcsolatban a McDonald’s-al, köztük Ausztriában is több feldolgozóüzeme található. Az ennsi gyárból csak a marhahús érkezik Magyarországra, de a cég Bábolnán is fenntart egy gyárat, innen érkeznek a szárnyasból készült termékek a hazai üzletekbe.

A hús egész Európából áramlik az üzembe, ahonnan a feldolgozás után tovább is kerül. Komoly higiéniai fertőtlenítés után kerülhettünk csak be az üzembe, melynek tisztasága láttán az ÁNTSZ vezetői zokogva borulnának egymás nyakába.

A videót csak erős biztonsági megkötésekkel készíthettük el, ezért nem is láthatóak totál képek a gyárról, és az ipari kémkedések miatt azt sem fogja az egyszerű halandó megtudni, milyen márkájú gépeken fagyasztják le a húst. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek