11 egyszerű trükk a takarításhoz

A takarítás nagyjából mindig ugyanolyan unalmas és idegőrlő folyamat, melynek sosincs vége. A House Beautiful összegyűjtött néhány tippet, amivel egyszerűsíteni lehet az életet.

1. Porszívózás

Nekünk kicsit meglepő, hogyan lehetne máshogy csinálni, de hátha valakinek újat mond: a legjobb, ha mindkét irányba mozgatja a porszívó fejét, hogy minden szennyeződést eltávolítson a földről. Ha csak egy irányba mozgatja a porszívót, nem biztos, hogy az összes por és szennyeződés kijön a szőnyeg szálai közül. Ha tudni szeretné, mivel érdemes próbálkoznia, teszteltünk néhány darabot, itt olvassa el, melyik a legjobb!

shutterstock 97688021

2. A penész ellen is van megoldás

Gondolta volna, hogy a vodka (vagy bármelyik más, kellően magas alkoholtartalmú ital) könnyedén elbánik a penésszel? Tegye be egy flakonba és fújja a foltra, majd hagyja legalább 10 percen át állni. A penész el fog tűnni. Sajnos a megoldás nem végleges, a penészt csak a takarítással nem lehet megszüntetni.

3. Az újságpapír nem a legjobb az ablaküveg takarítására

Legyen erős: hiába tanította ezt az anyukája,az újságpapír simán hagy csíkokat az üvegen. Válassza inkább a mikroszálas törlőkendőt vagy a papírtörlőt – bár tudjuk, ez kevésbé környezetbarát, és a szemét mennyiségét is növeli.

4. A szivacsokat vagy fertőtlenítse vagy selejtezze ki időnként

Töménytelen mennyiségű baktérium képes összegyűlni benne. Ha szeretne szivacsból is természeteset, én hónapok óta használok kókuszrostból készült szivacsot, amiben persze úgyanúgy megbújnak a bacik, szóval fertőtleníteni ezeket is kell. De ez nem egy bonyolult dolog, csak két percre be kell rakni a mikróba valami jó magas fokozatra.

5. A mosószóda és a víz mindenre megoldást nyújt. Na jó, majdnem mindenre.

Számos cikkben írtuk már le, hogy teljesen felesleges drága takarítószereket vásárolni, ugyanis a mosószóda és a víz a legtöbb szennyeződést feloldja és eltünteti. Amit meg nem, arramég mindig ott az ecet.

stockfresh 139376 cleaning-bathroom-tile-washbowl sizeM

6. Szokta takarítani a növényeit?

Nem, nem őrültünk meg, de jó ha tudja, ők is boldogok lesznek, ha letakarítja őket időről időre, megszabadítva őket a portól. A legegyszerűbb egy alapos tusolás, de ha túl nagy a növény, az is elég, ha néha áttörli tiszta vízzel a leveleket, az is tökéletes lesz.

7. Ki a cipővel a házból!

Nem véletlen, hogy az előszobában van a cipők helye. A cipők talpával egy csomó kosz kerül a lakásba, sokszor annyira, hogy rögtön rángathatja is elő a porszívót vagy a seprűt. Ha megteheti, eddig se hozza be őket: sokkal egyszerűbb, ha leveszi már a lépcsőházban a cipőjét.

8. Ne keverje a rozsdamentes acélt és az ezüstöt!

Oké, ez eléggé first world problem, de ha épp olyan szerencsés helyezetben van, hogy családi ezüstkészlettel és mosogatógéppel is rendelkezik, sose helyezze benne egymás mellé a kétféle fémből készült tárgyakat, mert a forró vízfürdőben reakcióba lépnek egymással. Szóval a nagyitól örökölt evőeszközöket inkább kézzel mossa el.

9. A bútorfényezők veszélyes vegyszereket tartalmaznak

Nincs mese, bútorfényező nélkül is lehet élni. A legtöbb termék fenolt és nitrobenzolt tartalmaz, és mindkettő mérgező. Érdemes mérlegelni, vajon a fényes bútor fontosabb, vagy az egészség.

shutterstock 166287302

10.  Műanyag játékokat a mosogatógépbe

A műanyag játékokat simán be lehet tenni a mosogatógépbe, persze csak akkor, ha nincs mindenféle elektromos alkatrészük. Ha ezt időről időre megismételjük, az elegendő sterilizálást jelent a játékok számára.

11. Ne spóroljon a kuka méretén!

Megfelelően nagy, jól tisztítható kuka mindent elnyel. Legyen elég nagy, és legyen fedele, hogy ne kelljen szagolni. Amúgy tudta, hogy lehet illatosítani is?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra