8+2 dolog, amit nem biztos, hogy tudott a hüvelyről

Azt hiszi, már mindent tud a női nemi szervről? Fogadjunk, azt nem, hogy több idegvégződést tartalmaz, mint a pénisz, vagy hogy bizony van, amiben a vagina és a cápák hasonlítanak! Kíváncsi több érdekességre is?

Érzékenyebb mint a pénisz

A klitorisz kétszer annyi idegvégződést tartalmaz, mint a pénisz. A nőknél ugyanis 8000, míg a férfiaknál csupán 4000 található. Az idegvégződések már a szeméremajkak belső részén is fellelhetőek, és minél közelebb haladunk a csiklóhoz, annál sűrűbben helyezkednek el - írja az iflscience.com.

Nagyobb tágulásra képes, mint hinné

Egy átlagos vagina 7 centi hosszúságú, ám izgalmi állapotban akár 200 százalékkal is tágulhat. Mivel hosszában és szélességében is tágul, így kellő előjáték hatására a nagy szerszám sem jelenthet akadályt. És persze ez a remek tulajdonsága azért a szexen kívül a szüléskor sem jön rosszul.

Találós kérdés: mi a közös a cápában és a vaginában?

Ha hisz, ha nem, van valami, ami azonos a cápákban és a vaginában. Akik hallottak már a Vagina Dentata jelenségéről, ezúttal nem jól tippeltek, a közös pont a síkosságban keresendő. Igen, a hüvely síkosságáért felelős szkvalén ugyanaz az anyag, ami a cápa bőrét is nedvesíti.

Rövid életű szeméremszőrzet

A szemérem szőrzet várható élettartama 3 hét, míg a hajé több mint 7 év. Kár, hogy nem egy időben hullanak ki!

134 orgazmus/óra

Azt bizonyára tudja, hogy a nők több orgazmusra is képesek viszonylag rövid időn belül. Viszont azt valószínűleg ön sem gondolta volna, hogy egy óra alatt egy nő akár 134-szer is eljuthat a csúcsra (ami percenként kicsit több mint 2 orgazmust jelent!), míg a férfiak ebben jócskán alulmaradnak, mivel ők csak 16-szor. Tegye fel a kezét, akinek ez sikerült (ha még képes rá)!

Öntisztuló

A vagina öntisztuló! Éppen ezért felesleges, sőt káros a belsőleg alkalmazott intim tisztálkodó szer, irrigátor! Csak akkor használja őket, ha szakorvos ajánlja, más esetekben felejtse el, mert tönkreteheti a hüvely nagyon sajátos és érzéken belső ph-ját. Bővel elég, ha illatmentes szappannal mossa meg a hüvelybemenetet és szeméremajkakat. Ha kíváncsi, hogy mikor érdemes intim tisztálkodókat használni, akkor klikk ide!

Denevér

A hüvely tágulásának egyik fontos tényezője a különleges felépítése: belső fala normál körülmények közt "rakott", vagyis egymáshoz szorosan simuló rétegekben helyezkedik el. Ez azonban közösülés vagy tampon felhelyezése (és persze szülés) közben úgy „nyílik ki”, akár az esernyő. Általában két és félszeresére tud tágulni, ám természetesen ez alól a szülés kivétel, hiszen ekkor ez megsokszorozódik.

Jó étvágyat a joghurtjához, akárhogyan is fogyasztja

Az egészséges hüvelyben számtalan jó baktérium található – melyek közül néhány a joghurtban is megtalálható. Ezért is tartja magát a gombás fertőzések remek otthoni gyógymódjaként az, hogy ilyenkor egy evőkanálnyi natúr joghurttal kezelheti magát (pl. úgy hogy tamponnal juttatja be a hüvelybe). Hát, mi inkább ezt nem próbálnánk ki...

+1

A hüvelytükröt - vagy hétköznapi nevén kacsát -, amit a nőgyógyászok vizsgálatkor alkalmaznak, már i.e. 1300-ban is használták. A facts.randomhistory.com oldal szerint Pompeii romjainál is találtak ilyen eszközt.

+2: nem véletlenül hívják így

A magyar hüvely szó nem azért használatos a női genitáliára, mert vicces kedvű őseink poénnak gondolták nyelvújításkor: egyszerűen lefordították a latin vagina szót – ami valóban kardhüvelyt jelent. De ebben a jelentésében manapság már nagyon elvétve használhatják.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra